OI - Nagodio se Amerikanac!

Američki plivač Džejms Fejgen platiće 10.800 dolara i biće mi dozvoljeno da napusti Brazil, posle skandala oko navodne pljačke u koju su bili članovi reprezentacije SAD.

Ostali sportovi 19.08.2016 | 21:15
OI - Nagodio se Amerikanac!
Priča o navodnoj pljački u kojoj su žrtve bili američki plivači prethodnih dana podigla je mnogo prašine u javnosti.

Ona je bila lažna, što su reprezentativci selekcije SAD i sami priznali. Rajan Lohti, prema navodima brazilske policije, je legao da je bio opljačkan sa kolegama i to pod pretnjom pištoljem, a sam sportista je po povratku u SAD nekoliko puta menjao priču o tome šta se desilo.

Lohti je uspeo brzo posle incidenta da napusti Brazil, dok su Gunac Benc i Džek Konger to učinili tek u četvrtak, nakon što svedočenja u policiji o navodnoj pljački.

Poslednji u ekipi Džejms Fejgen će moći da napusti Brazil tek nakon što plati donaciju.

Fejgenov advokat Breno Melaranjo rekao je da će njegov klijent, posle dogovora sa brazilskim sudom, donirati 10.800 dolara "jednoj instituciji" i napustiti zemlju.

On nije precizirao gde će novac biti uplaćen, ali mediji pretpostavljaju da će sredstva otići u humanitarne svrhe. Advokat je dodao da prema brazilskom zakonu, donacija može da se uplati kako bi se izbeglo krivično gonjenje za lakše prekršaje, ali nije rekao koja tužba je bila u razmatranju za Fejgena.

Brazilska policija saopštila je da ima snimak na kome se vidi kako se Lohti tuče sa obezbeđenjem na benzinskoj pumpi u isto vreme u kome se pljačka navodno desila.

U saopštenju se ističe da su američki plivači bili pod uticajem alkohola i da su demolirali toalet na benzijskoj pumpi. Oni su posle ispitivanja platili štetu i otišli.

Olimpijski komitet SAD izvinio se Brazilu zbog celog incidenta sa Lohtijem i njihovim plivačima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar