Закон не прописује објаву резултата

Завод за статистику Републике Српске саопштио је да законом није прописано да се резултати пописа становништва објављују у "Службеном гласнику БиХ", те да је таква објава преурањена и да је у суштини само настојање да се тобоже озваниче резултати настали обрадом према једнострано донесеном програму.

Босна и Херцеговина 18.08.2016 | 14:12
Закон не прописује објаву резултата
"Треба нагласити да ни Међународна посматрачка операција /ИМО/ није дала свој коначан извјештај, а тек након тог извјештаја, који би требали да добијемо на јесен, биће познато да ли такви резултати могу да буду међународно признати", наводи се у реаговању Републичког завода за статистику поводом објављивања резултата пописа у "Службеном гласнику БиХ".

Из Завода за статистику Српске напомињу да то значи да је објављивање резултата пописа становништва у "Службеном гласнику БиХ", чак и ако није законски прописано, преурањено, осим ако у Агенцији за статистику БиХ нису сигурни да ће и већ поменути експерти ММО верификовати такве резултате.

"Пракса међународних експерата и до сада је била да верификују све оно какво год да је, далеко од струке и закона, само ако долази из Агенције за статистику БиХ, а супротно је ставовима из Завода за статистику Српске", наводи се у реаговању.

Завод за статистику Српске подсјетио да је програм којег је једнострано донио директор Агенције за статистику БиХ, такође, није у складу са датим законом.

Резултати пописа становништва јуче су објављени у "Службеном гласнику БиХ".

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хахаха

18.08.2016 20:47

Ево их опет. Најновија тура негирања пописа. Комедија.

ОДГОВОРИТЕ