ОИ - Невјероватно: Тијану је десетинка дијелила од ЗЛАТА!

Судије су прегледавале последњи секунд финалне борбе и одлучиле да је - не знамо да ли да им верујемо - Корејка пала по истеку последње секунде.

Остали спортови 18.08.2016 | 03:24
ОИ - Невјероватно: Тијану је десетинка дијелила од ЗЛАТА!
Тијана, срце нам је пукло кад смо видели твоје сузе, али главу горе, осмех - ти си шампионка!

Да ли су судије биле фер, да ли си заиста закаснила до злата за десетинку (јер, секунда није била), то вероватно никада нећемо знати, али учинила си велику ствар и Србија је поносна.

Нашем теквондо мајстору, 18-годишњој Тијани Богдановић недостајао је - одлучиле су судије после накнадног прегледања снимка - делић секунде да освоји златну медаљу!

Корејка, четири године старија Ким Сохуи, која је рано стекла предност, а онда се борила дефанзивно падајући на татами свако мало, извукла се са златном медаљом - 6:7.

Како?

У фуриозном налету, када јој је понестало времена, мало поенима зарађеним ударцима, мало казнама за помало и непоштену ривалку, која је бранећи се често завршавала на "патосу", Тијана је успела да стигне на поен од злата, јер да је било нерешено - оно би припало њој због мањег броја казни.

Али, буквално у последњој секунди, када је време истицало, ударац Тијане за победу послао је Ким по ко зна који пут на татами, њен тренер, стваралац српских шампионки Драган Јовић, уложио је "челенџ", вероватно сигуран да ће тиме исправити неправду, али радовала се Јужнакорејка...

Наша Тијана, увелико у сузама, тражила је тренера погледом...

Невероватно!

После незаборавног дана, у којем је остварила три победе и избацила двоструку узастопну олимпијску шампионку, изгубити злато на овакав начин сигурно је болно, али понављамо - ово сребро памтићемо и прославити као да се ради о најсјајнијем одличју!

Противница јој је била такмичарка из Јужне Кореје, постојбине овог спорта, радило се о двострукој светској првакињи из 2011. и 2013, али у категорији до 46 килограма. Овог пута, Српкиња и Корејка бориле су се за наслов олимпијске шампионке у категорији до 49 килограма.

Тијана, четири године млађа и седам центиметара виша, успела је у свом првом наступу на Играма да стигне до финала, не и до злата – што би било друго српско после "пробијања леда" и историјског тријумфа нашег рвача Давора Штефанека.

У невероватној завршници Корејка је водила са 7:6, у последњој секунди Тијана ју је оборила на земљу, што би било довољно за победу, али после уложеног челенџа установљено је да је истекло време.

Корејка је боље почела, имала и један ударац у главу, водила је са 5:2 и са 6:3 – Тијана је у последњој рунди била агресивнија, дошла на корак до победе, али није имала среће.

Огроман успех Тијане Богдановић – длака је недостајала за злато, али сребро је фантастичан успех.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

18.08.2016 08:54

Браво дјевојцице,бице дана за мегдана.Ти си нас понос.

ОДГОВОРИТЕ