OI - Nevjerovatno: Tijanu je desetinka dijelila od ZLATA!

Sudije su pregledavale poslednji sekund finalne borbe i odlučile da je - ne znamo da li da im verujemo - Korejka pala po isteku poslednje sekunde.

Ostali sportovi 18.08.2016 | 03:24
OI - Nevjerovatno: Tijanu je desetinka dijelila od ZLATA!
Tijana, srce nam je puklo kad smo videli tvoje suze, ali glavu gore, osmeh - ti si šampionka!

Da li su sudije bile fer, da li si zaista zakasnila do zlata za desetinku (jer, sekunda nije bila), to verovatno nikada nećemo znati, ali učinila si veliku stvar i Srbija je ponosna.

Našem tekvondo majstoru, 18-godišnjoj Tijani Bogdanović nedostajao je - odlučile su sudije posle naknadnog pregledanja snimka - delić sekunde da osvoji zlatnu medalju!

Korejka, četiri godine starija Kim Sohui, koja je rano stekla prednost, a onda se borila defanzivno padajući na tatami svako malo, izvukla se sa zlatnom medaljom - 6:7.

Kako?

U furioznom naletu, kada joj je ponestalo vremena, malo poenima zarađenim udarcima, malo kaznama za pomalo i nepoštenu rivalku, koja je braneći se često završavala na "patosu", Tijana je uspela da stigne na poen od zlata, jer da je bilo nerešeno - ono bi pripalo njoj zbog manjeg broja kazni.

Ali, bukvalno u poslednjoj sekundi, kada je vreme isticalo, udarac Tijane za pobedu poslao je Kim po ko zna koji put na tatami, njen trener, stvaralac srpskih šampionki Dragan Jović, uložio je "čelendž", verovatno siguran da će time ispraviti nepravdu, ali radovala se Južnakorejka...

Naša Tijana, uveliko u suzama, tražila je trenera pogledom...

Neverovatno!

Posle nezaboravnog dana, u kojem je ostvarila tri pobede i izbacila dvostruku uzastopnu olimpijsku šampionku, izgubiti zlato na ovakav način sigurno je bolno, ali ponavljamo - ovo srebro pamtićemo i proslaviti kao da se radi o najsjajnijem odličju!

Protivnica joj je bila takmičarka iz Južne Koreje, postojbine ovog sporta, radilo se o dvostrukoj svetskoj prvakinji iz 2011. i 2013, ali u kategoriji do 46 kilograma. Ovog puta, Srpkinja i Korejka borile su se za naslov olimpijske šampionke u kategoriji do 49 kilograma.

Tijana, četiri godine mlađa i sedam centimetara viša, uspela je u svom prvom nastupu na Igrama da stigne do finala, ne i do zlata – što bi bilo drugo srpsko posle "probijanja leda" i istorijskog trijumfa našeg rvača Davora Štefaneka.

U neverovatnoj završnici Korejka je vodila sa 7:6, u poslednjoj sekundi Tijana ju je oborila na zemlju, što bi bilo dovoljno za pobedu, ali posle uloženog čelendža ustanovljeno je da je isteklo vreme.

Korejka je bolje počela, imala i jedan udarac u glavu, vodila je sa 5:2 i sa 6:3 – Tijana je u poslednjoj rundi bila agresivnija, došla na korak do pobede, ali nije imala sreće.

Ogroman uspeh Tijane Bogdanović – dlaka je nedostajala za zlato, ali srebro je fantastičan uspeh.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Grobari Milici

18.08.2016 08:54

Bravo djevojcice,bice dana za megdana.Ti si nas ponos.

ODGOVORITE