Суперкуп Шпаније... Барса - Севиља: "Лажљива" утакмица!

Фудбалери Барселоне освојили су рекордан 13. трофеј шпанског Суперкупа, након што су и у другој утакмици, овог пута на свом стадиону "Камп Ноу", победили Севиљу.

Фудбал 18.08.2016 | 11:00
Суперкуп Шпаније... Барса - Севиља: "Лажљива" утакмица!
Фудбалери Барселоне освојили су рекордан 13. трофеј шпанског Суперкупа, након што су и у другој утакмици, овог пута на свом стадиону "Камп Ноу", победили Севиљу.

После 0:2 на "Санчез Пицхуану" пре три дана, головима Луиса Суареза и Мунира Ел Хададија, овог пута прваци Шпаније били су још убедљивији – победили су 3:0 (1:0), уз два поготка сјајног Арде Турана и један незаустављивог Леа Месија, који је пут до мреже у скоро 1 после поноћи пронашао главом.

Месију је то био 26. погодак против Севиље, клуба чију је мрежу најчешће тресао ове сезоне.

Андалужани, који су недавно поражени од Реал Мадрида и у Суперкупу Европе, драматично, головима у последњем минуту "регуларног" дела меча и последњем минуту продужетака, доживели су резултатски дебакл у мечу са фаворитом, чији је тренер Луис Енрике извео комбинован састав пред 50-ак хиљада знатижељних навијача.

Али, ни у ком сегменту игре, осим очајној ефикасности, фудбалери Севиље – које од овог лета предводи бивши селектор Чилеа Хорхе Сампаоли – нису заслужили ових 0:5.

Они су у постави 3-5-1-1 одиграли сасвим, сасвим добар меч на огромном травњаку у Каталонији, имали и пенал за 1:1, који је (будући голман Манчестер ситија?) Клаудио Браво одбранио Висентеу Ибори, створили су довољно шанси и да воде у једном моменту, но...

Нису успели ни да се упишу.

Кад они нису, плаво-црвени јесу и то два пута преко Турана, који је имао млаку полусезону од дебија за Барсу почетком јануара ове године, али који је вечерас наговестио да би тек требало да постане право појачање – у 10. минуту "цоол" завршницом поентирао је на "традемарк" акцију екипе и асистенцију Месија, а онда у 46. минуту постигао диван гол, лобом, из прве, после грешке одбране Севиље.

Још једна препознатљива акција Барселоне, пасом из средине на бок, завршена је голом Месија главом, што није да није реткост, за претераних 3:0... А, тада се већ никоме више није запињало.

Семафор:

1:0, 10. минут – Туран

Промашен пенал, 33. минут – Ибора

2:0, 46. минут – Туран

3:0, 55. минут - Меси


Лионел Меси, трофеји:

Ла Лига (8)

Суперкуп Шпаније (7)

Куп краља (4)

Лига шампиона (4)

УЕФА Суперкуп (3)

Клупско првенство света (3)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар