Superkup Španije... Barsa - Sevilja: "Lažljiva" utakmica!

Fudbaleri Barselone osvojili su rekordan 13. trofej španskog Superkupa, nakon što su i u drugoj utakmici, ovog puta na svom stadionu "Kamp Nou", pobedili Sevilju.

Fudbal 18.08.2016 | 11:00
Superkup Španije... Barsa - Sevilja: "Lažljiva" utakmica!
Fudbaleri Barselone osvojili su rekordan 13. trofej španskog Superkupa, nakon što su i u drugoj utakmici, ovog puta na svom stadionu "Kamp Nou", pobedili Sevilju.

Posle 0:2 na "Sančez Pichuanu" pre tri dana, golovima Luisa Suareza i Munira El Hadadija, ovog puta prvaci Španije bili su još ubedljiviji – pobedili su 3:0 (1:0), uz dva pogotka sjajnog Arde Turana i jedan nezaustavljivog Lea Mesija, koji je put do mreže u skoro 1 posle ponoći pronašao glavom.

Mesiju je to bio 26. pogodak protiv Sevilje, kluba čiju je mrežu najčešće tresao ove sezone.

Andalužani, koji su nedavno poraženi od Real Madrida i u Superkupu Evrope, dramatično, golovima u poslednjem minutu "regularnog" dela meča i poslednjem minutu produžetaka, doživeli su rezultatski debakl u meču sa favoritom, čiji je trener Luis Enrike izveo kombinovan sastav pred 50-ak hiljada znatiželjnih navijača.

Ali, ni u kom segmentu igre, osim očajnoj efikasnosti, fudbaleri Sevilje – koje od ovog leta predvodi bivši selektor Čilea Horhe Sampaoli – nisu zaslužili ovih 0:5.

Oni su u postavi 3-5-1-1 odigrali sasvim, sasvim dobar meč na ogromnom travnjaku u Kataloniji, imali i penal za 1:1, koji je (budući golman Mančester sitija?) Klaudio Bravo odbranio Visenteu Ibori, stvorili su dovoljno šansi i da vode u jednom momentu, no...

Nisu uspeli ni da se upišu.

Kad oni nisu, plavo-crveni jesu i to dva puta preko Turana, koji je imao mlaku polusezonu od debija za Barsu početkom januara ove godine, ali koji je večeras nagovestio da bi tek trebalo da postane pravo pojačanje – u 10. minutu "cool" završnicom poentirao je na "trademark" akciju ekipe i asistenciju Mesija, a onda u 46. minutu postigao divan gol, lobom, iz prve, posle greške odbrane Sevilje.

Još jedna prepoznatljiva akcija Barselone, pasom iz sredine na bok, završena je golom Mesija glavom, što nije da nije retkost, za preteranih 3:0... A, tada se već nikome više nije zapinjalo.

Semafor:

1:0, 10. minut – Turan

Promašen penal, 33. minut – Ibora

2:0, 46. minut – Turan

3:0, 55. minut - Mesi


Lionel Mesi, trofeji:

La Liga (8)

Superkup Španije (7)

Kup kralja (4)

Liga šampiona (4)

UEFA Superkup (3)

Klupsko prvenstvo sveta (3)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar