ОИ - Одбојкашице Србије: Давор кренуо, ми само наставиле! Сад хоћемо у финале!

Српкиње верују да могу да победе САД. Улазе у полуфинале пуне самопоуздања.

Остали спортови 18.08.2016 | 10:45
ОИ - Одбојкашице Србије: Давор кренуо, ми само наставиле! Сад хоћемо у финале!
Дан пре великог полуфинала - расположење међу нашим одбојкашицама је очекивано добро. Сјајно!

Српкиње на турниру у Рију играју заиста добро, што су потврдиле умарширајући у финале преко Рускиња.

Дан после те победе био је слободан за наше играчице. Имале су времена да сву пажњу посвете наредним ривалкама - Американкама.

Јелена Николић и Милена Рашић сложне су у оцени да национална селекција може да победи САД и пласира се у финале Олимпијских игара.

"Верујем да можемо да их изненадимо. Потребно је у утакмицу да уђемо без претераног респекта према њима. Оне јесу јако добре, али искрено мислим да смо ми на овом турниру показали највише од свих екипа. Очекујем једну добру утакмицу и нашу победу", рекла је Николићева новинарима у Рио де Жанеиру.

Њена саиграчица из репрезентације Милена Рашић казала је да је најбитније зауставити брзе нападе Американки.

"Американке имају у потпуности другачију игру од Рускиња. Играју брзо, а то можемо да зауставимо добрим сервисима, да их одвојимо од мреже, а онда и да профункционише блок и одбрана на прави начин. Не бих рекла да су нам дужници, али победиле су нас 3:1 у групи. То није била наша најбоља игра, ако будемо играле као против Русије, сигурна сам да ће имати много проблема", рекла је Рашићева.

Николева се уз осмех осврнула на четвртфинални меч...

"Рускиње буквално нису знале где се налазе, да ли су уопште дошле на утакмицу... Шалим се. Нису оне играле толико лоше, колико им ми нисмо дали да дођу до њихове препознатљиве игре, што за њих није уобичајено".

Рашићева је, с друге стране, рекла да се није много размишљало о противнику, већ да је фокус био на томе да сеиспоштује договор из свлачионице.

"Одиграле смо сјајно. То је из разлога што смо од првог до последњег поена играле максимално концнетрисано. Нисмо размишљали о противнику, већ о томе да одрадимо све како би требало, да испоштујемо договор. На крају је било савршено", казала је она.

Давор Штефанек је својим златом дао подстицај свим српским олимпијцима...

"Поправило се време, самим тим и атмосфера. Све је некако кренуло златом Штефанека, а изгледа да се то пренело на кошарку и ватерполо, а ми смо само наставиле", рекла је Николићева и додала да није изненађење што су српски тимови у колективним спортовима остварили добре резултате.

"Није неко велико изненађење што смо остварили добре резултате. Ми смо у самом светском врху у свим спортовима, а овде у Рио смо сви дошли да то и потврдимо", оценила је она.

Извор: БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар