ОИ - Рукометни класико за финале: Французи на Нијемце!

У полуфиналу рукометног олимпијског турнира гледаћемо велики дерби између Француске и Њемачке.

Остали спортови 17.08.2016 | 23:00
ОИ - Рукометни класико за финале: Французи на Нијемце!
Олимпијски шампион против шампиона Европе! Први полуфинални пар рукометног турнира у Рију чине Француска и Њемачка, које су до борбе за медаљу стигле побједама против Бразила, односно Катара.

Репрезентација Француске није имала много респекта за домаћина, Бразил, којег је савладала резултатом 34:27 и спријечила још једну сензацију на олимпијским играма.

Бразилци су у групној фази направили велико изненађење побједом над Њемачком 33:30, међутим двоструки освајач златне медаље, селекција Француске ипак је била превелик залогај за њих.

Није ово била лака побједа Француза како се чини на први поглед. Бразил се држао нешто више од пола сата, имао егал 16:16 на полувремену, међутим Французи су по ко зна који пут противника сломили у наставку.

Тијаго Дос Сантос у 37. минуту постигао је погодак за 21:20, међутим, било је то посљедње вођство Бразилаца који нису издржали темпо Француза у другом полувремену.

Головима Портеа, Сораиндоа и посебно расположеног Гигуа Француска се са 22:22 одлијепила на 26:22 и већ тада било је јасно да Французи не желе наслове попут „Нови олимпијски шампион...“.

Гигу са осам, Сораиндо са седам и Нарцис са шест голова предводили су Француску до тријумфа 34:27 којим су заказали суботње полуфинале са Њемачком.

У тој борби за полуфинале стигли су Французи и да одиграју пар акција за публику, попут ове Гигуа и Абалоа.

Њемачка је до полуфинала стигла побједом над вицешампионом свијета, селекцијом Катара. Упркос предвиђањима да би рукометаши Катара на свом дебију на олимпијским играма могли до медаље, па можда да и скину „скалп“ највећима, заустављени су у четвртфиналу.

Њемачка је славила резултатом 34:22 и отказала репризу финала Свјетског првенства у полуфиналу Олимпијских игара.

Катар је своје амбиције гајио на одличном успјеху са тог Свјетског првенства, али и припремних мечева, у којем је баш против Нијемаца играо чак два пута.

У првом мечу 11. марта Њемачка је славила 32:17, међутим, два дана касније Катар се реванширао, истина много мање убједљиво, 26:24, али побједа над шампионом Европе улијевала је повјерење селекцији Валера Ривере пред историјски наступ на олимпијским играма.

„Легија странаца“ на овим Олимпијским играма ипак није играла тако добро као на Свјетском првенству, а и против Њемачке недостајало је оштрине у нападу и чврстине у одбрани. Нијемци су већ у првом дијелу преузели ствар у своје руке, посебно у финишу првог дијела у којем су стигли до четири гола предности – 16:12.

На почетку другог полувремена ударни тандем селекције Катара, Марковић – Капоте, промашио је прва два напада, Нијемци су стигли до 18:12 и био је то симболичан наговјештај дешавања у наставку сусрета.

Европски шампион из минута у минут повећавао је своју предност и на крају уписао убједљиву побједу 34:22.

Њемачка је до побједе стигла тимском игром, о чему свједочи и то да се само два играча нису уписала у листу стријелаца на којој су редом најефикаснији постигли по пет, четири, три гола... па је беспотребно издвајати неке најбоље појединце.

Уз изузетак Капотеа, који је постигао девет голова, остатак катарске екипе је подбацио постигавши тек по гол или два, а то се може рећи и за Марковића, који је уписао за њега скромних четири поготка.

У преостала два четвртфинална меча Хрватска се у четвртак састаје са Пољском, док Словенија од 22 часа игра против Данске.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА

Француска – Бразил 34:27 (16:16)

Њемачка – Катар 34:22 (16:12)

Словенија – Данска (22.00)

Четвртак

Хрватска –Пољска

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар