OI - Rukometni klasiko za finale: Francuzi na Nijemce!

U polufinalu rukometnog olimpijskog turnira gledaćemo veliki derbi između Francuske i Njemačke.

Ostali sportovi 17.08.2016 | 23:00
OI - Rukometni klasiko za finale: Francuzi na Nijemce!
Olimpijski šampion protiv šampiona Evrope! Prvi polufinalni par rukometnog turnira u Riju čine Francuska i Njemačka, koje su do borbe za medalju stigle pobjedama protiv Brazila, odnosno Katara.

Reprezentacija Francuske nije imala mnogo respekta za domaćina, Brazil, kojeg je savladala rezultatom 34:27 i spriječila još jednu senzaciju na olimpijskim igrama.

Brazilci su u grupnoj fazi napravili veliko iznenađenje pobjedom nad Njemačkom 33:30, međutim dvostruki osvajač zlatne medalje, selekcija Francuske ipak je bila prevelik zalogaj za njih.

Nije ovo bila laka pobjeda Francuza kako se čini na prvi pogled. Brazil se držao nešto više od pola sata, imao egal 16:16 na poluvremenu, međutim Francuzi su po ko zna koji put protivnika slomili u nastavku.

Tijago Dos Santos u 37. minutu postigao je pogodak za 21:20, međutim, bilo je to posljednje vođstvo Brazilaca koji nisu izdržali tempo Francuza u drugom poluvremenu.

Golovima Portea, Soraindoa i posebno raspoloženog Gigua Francuska se sa 22:22 odlijepila na 26:22 i već tada bilo je jasno da Francuzi ne žele naslove poput „Novi olimpijski šampion...“.

Gigu sa osam, Soraindo sa sedam i Narcis sa šest golova predvodili su Francusku do trijumfa 34:27 kojim su zakazali subotnje polufinale sa Njemačkom.

U toj borbi za polufinale stigli su Francuzi i da odigraju par akcija za publiku, poput ove Gigua i Abaloa.

Njemačka je do polufinala stigla pobjedom nad vicešampionom svijeta, selekcijom Katara. Uprkos predviđanjima da bi rukometaši Katara na svom debiju na olimpijskim igrama mogli do medalje, pa možda da i skinu „skalp“ najvećima, zaustavljeni su u četvrtfinalu.

Njemačka je slavila rezultatom 34:22 i otkazala reprizu finala Svjetskog prvenstva u polufinalu Olimpijskih igara.

Katar je svoje ambicije gajio na odličnom uspjehu sa tog Svjetskog prvenstva, ali i pripremnih mečeva, u kojem je baš protiv Nijemaca igrao čak dva puta.

U prvom meču 11. marta Njemačka je slavila 32:17, međutim, dva dana kasnije Katar se revanširao, istina mnogo manje ubjedljivo, 26:24, ali pobjeda nad šampionom Evrope ulijevala je povjerenje selekciji Valera Rivere pred istorijski nastup na olimpijskim igrama.

„Legija stranaca“ na ovim Olimpijskim igrama ipak nije igrala tako dobro kao na Svjetskom prvenstvu, a i protiv Njemačke nedostajalo je oštrine u napadu i čvrstine u odbrani. Nijemci su već u prvom dijelu preuzeli stvar u svoje ruke, posebno u finišu prvog dijela u kojem su stigli do četiri gola prednosti – 16:12.

Na početku drugog poluvremena udarni tandem selekcije Katara, Marković – Kapote, promašio je prva dva napada, Nijemci su stigli do 18:12 i bio je to simboličan nagovještaj dešavanja u nastavku susreta.

Evropski šampion iz minuta u minut povećavao je svoju prednost i na kraju upisao ubjedljivu pobjedu 34:22.

Njemačka je do pobjede stigla timskom igrom, o čemu svjedoči i to da se samo dva igrača nisu upisala u listu strijelaca na kojoj su redom najefikasniji postigli po pet, četiri, tri gola... pa je bespotrebno izdvajati neke najbolje pojedince.

Uz izuzetak Kapotea, koji je postigao devet golova, ostatak katarske ekipe je podbacio postigavši tek po gol ili dva, a to se može reći i za Markovića, koji je upisao za njega skromnih četiri pogotka.

U preostala dva četvrtfinalna meča Hrvatska se u četvrtak sastaje sa Poljskom, dok Slovenija od 22 časa igra protiv Danske.

REZULTATI I PAROVI ČETVRTFINALA

Francuska – Brazil 34:27 (16:16)

Njemačka – Katar 34:22 (16:12)

Slovenija – Danska (22.00)

Četvrtak

Hrvatska –Poljska

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar