Рио: Органи преминулог Нијемца спасили 4 живота!

Само 24 часа након што је свет сазнао да је несрећни Стефан Ханце подлегао повредама задобијеним у саобраћајки, из Бразила су стигле готово невероватне информације.

Остали спортови 19.08.2016 | 19:45
Рио: Органи преминулог Нијемца спасили 4 живота!
Дан након што је из Рија стигла тужна вест о томе да је несрећни тренер кану тима Немачке, некада сребрни олимпијац, Стефан Ханце подлегао повредама задобијеним у саобраћајној несрећи, из истог града стигла је нова информација везана за његову смрт.

Агенција АФП, наводећи изјаву портпаролке болнице у којој су се лекари два и по дана жестоко борили за Ханцеов живот, наводи да су четири живота спашена Стефановим органима!

Овај 35-годишњи кану тренер, који је освојио сребрну медаљу у Атини 2004, задобио је тешке повреде главе у петак рано ујутру по локалном времену, када је такси којим се враћао у Олимпијско село ударио у бетонски зид.

Његова породица моментално је допутовала у Рио и била уз Стефана, који је према речима немачких репортера преминуо окружен најближима, који су упркос шоку изразили захвалност за "невероватну љубазност" особља у једној од најцењенијих болница у овом граду.

У истој болници, у року од 24 часа, обављене су четири трансплатације органа и спашена четири живота, пише АФП, а сва потичу из Ханцеовог тела – срце, јетра и два бубрега.

"Све четири трансплатације извршене су успешно. Он је спасао четири живота", рекла је Роберта Наполис, портпарол ове здравствене установе.

Ништа од овога не би било могуће да Ханцеова породица, по доласку у Рио, није одобрила трансплатацију органа у случају трагичног исхода, што се нажалост и догодило.

"Ханцеова породица показала је немерљиву великодушност", додала је Наполис.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар