Rio: Organi preminulog Nijemca spasili 4 života!

Samo 24 časa nakon što je svet saznao da je nesrećni Stefan Hance podlegao povredama zadobijenim u saobraćajki, iz Brazila su stigle gotovo neverovatne informacije.

Ostali sportovi 19.08.2016 | 19:45
Rio: Organi preminulog Nijemca spasili 4 života!
Dan nakon što je iz Rija stigla tužna vest o tome da je nesrećni trener kanu tima Nemačke, nekada srebrni olimpijac, Stefan Hance podlegao povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći, iz istog grada stigla je nova informacija vezana za njegovu smrt.

Agencija AFP, navodeći izjavu portparolke bolnice u kojoj su se lekari dva i po dana žestoko borili za Hanceov život, navodi da su četiri života spašena Stefanovim organima!

Ovaj 35-godišnji kanu trener, koji je osvojio srebrnu medalju u Atini 2004, zadobio je teške povrede glave u petak rano ujutru po lokalnom vremenu, kada je taksi kojim se vraćao u Olimpijsko selo udario u betonski zid.

Njegova porodica momentalno je doputovala u Rio i bila uz Stefana, koji je prema rečima nemačkih reportera preminuo okružen najbližima, koji su uprkos šoku izrazili zahvalnost za "neverovatnu ljubaznost" osoblja u jednoj od najcenjenijih bolnica u ovom gradu.

U istoj bolnici, u roku od 24 časa, obavljene su četiri transplatacije organa i spašena četiri života, piše AFP, a sva potiču iz Hanceovog tela – srce, jetra i dva bubrega.

"Sve četiri transplatacije izvršene su uspešno. On je spasao četiri života", rekla je Roberta Napolis, portparol ove zdravstvene ustanove.

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće da Hanceova porodica, po dolasku u Rio, nije odobrila transplataciju organa u slučaju tragičnog ishoda, što se nažalost i dogodilo.

"Hanceova porodica pokazala je nemerljivu velikodušnost", dodala je Napolis.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar