ОИ - теквондо: Тијана пребила најбољу на свијету за ПОЛУФИНАЛЕ! Па Мексиканку за ФИНАЛЕ!

Браво, Тијана! Браво, девојко! Двострука узастопна олимпијска шампионка пала је пред српском тинејџерком. А онда - Тијана НОКАУТИРАЛА Мексиканку - ФИНАЛЕ!!! БРАВО, БРАВО, БРАВО!

Остали спортови 17.08.2016 | 22:45
ОИ - теквондо: Тијана пребила најбољу на свијету за ПОЛУФИНАЛЕ! Па Мексиканку за ФИНАЛЕ!
Мала бије за медаљу!

Српска тинејџерка Тијана Богдановић држи теквондо клинку у Рио де Жанеиру и позива Србију да остане будна ове ноћи.

Није само Ивана Шпановић. Нису само кошаркаши против Хрватске.

У 3.00 по нашем времену српско чудо од детета, на својим првим Олимпијским играма бориће се за прву медаљу. Златну или сребрну? Знамо сви шта је боље, али верујте да није важно - Тића је већ освојила срца нације и наставила сјајан низ српских спортиста, који је испровоцирао златни рвач Давор Штефанек.

Дакле, 18-годишња Београђанка нанизала је и трећу победу у једном дану и изборила другу медаљу за Србију, уједно пласиравши се у финалну борбу у категорији до 49 килограма.

Након што се загревала и "тесно" прошла даље у 1. колу против Азербејџанке Патимат Абакарове (3:2), а онда декласирала двоструку узастопну олимпијску шампионку, свог идола с почетка каријере, Кинескињу Ђињу Ву (17:7), популарна Тића је у полуфиналу показала невероватну зрелост и није насела на пасивну борбу 26-годишње Мексиканке Ицел Мањарез, која је чекала, чекала и чекала...

...а, кад јој је попустило стрпљење, уследила је сурова казна.

После ударца ногом у главу за 3:0 у последњој секунди друге рунде, Тијана је потпуно пореметила концепцију старијој ривалки, натерала је Мањарез да крене у атак у последња два минута, а то је управо оно што је Српкиња желела.

Прво је послала Ицел на татами новим ударцем у главу, а када је латинка "изгубила главу" уследила је потпуна доминација:

Богдановић - четврта носитељка 10:0!

Тијана, мајсторе!

Спркиња ће се за злато борити против боље из меча Јасмина Азиз (Француска) - Сохуи Ким (Јужна Кореја), чији је меч почео пола часа по завршетку њене борбе с Мексиканком.

А пре тог полуфинала, четири пута ногом у главу двоструку олимпијску и светску шампионку, златну из Пекинга 2008. и Лондона 2012. године, једну од најбољих такмичарки свих времена...

За полуфинале Олимпијских игара.

Светом теквондоа у категорији до 49 килограма више не влада чувена Кинескиња, 29-годишња Ђингју Ву.

Прекид њене владавине био је суров - 7:17, уз - као што смо рекли у уводној реченици - четири највреднија потеза у овом борилачком спорту.

Браво Тијана, браво девојко!

Српска тинејџерка поштено је "пребила" 11 година старију од себе, не марећи много за њене титуле и златне медаље. Српкиња је у стилу великог мајстора ове племените вештине, препознавши нервозу и паничне нападе ривалке, сачекала моменте за контре, а оне су биле муњевите и фаталне за ривалку!

Уз мало агресије и искуства, Ву се у другој од три рунде вратиа са 0:3, 1:4 и 2:5 на обећавајућих 5:6, али када је почела трећа рунда и када је Кинескиња кренула на све или ништа, Тијана је целом свету приказала час теквондоа и с три пласирана стопала у кацигу шампионке свргнула њену круну коју нико није пипнуо 12 дугих година.

ДЕБАКЛ ШАМПИОНКЕ!

18-годишња нада и свакако будућа шампионка, без обзира шта се догоди до краја турнира у Рију, вратиће се на татами већ у 22 часа по нашем времену, када ће се у полуфиналу борити са Мексиканком Адилен Мањарез Бастидас, а намерно вам нећемо рећи када је борба за бронзу, а када за злато, да је не бисмо урекли.

Довољно је да вам кажемо да нећете бити будни само због Иване Шпановић и кошаркаша.

За сада - сасвим довољна информација!

БРАВО, ТИЈАНА! СРЕЋНО!

О каквом се подвигу ради и колико је српска тинејџерка напредовала за годину дана, најбоље сведочи њена прва изјава из Рио де Жанеира после борбе за памћење.

У полуфиналу Гран прија 2015. године:

Ву – Богдановић 19:7.

У четвртфиналу Олимпијских игара 2016. године:

Ву – Богдановић 7:17!

Ето колико је "Тића", како је зову и другари и колеге и тренер, напредовала за годину дана, да би данас – пред очима целе планете – одржала јавни час теквондоа и урадила оно што никоме није успело још од Игара у Пекингу 2008...

...да победи (до вечерас) неприкосновену владарку у дисциплини до 49 килограма, двоструку узастопну олимпијску и двоструку светску шампионку, 29-годишњу Кинескињу Ђингју Ву.

О каквој се такмичарки, али и подвигу српског "вундеркинда" ради? Најбоље ће посеводичити изјава саме Тијане Богдановић, која ће се већ од 22 часа борити за финале и прву олимпијску медаљу на својим првим Олимпијским играма.

"Било је јако напета и густа борба. Ву је за мене легенда, двоструки узастопни олимпијски шампион. Гледала сам је пре на ТВ-у, она је мој идол. Једном сам имала борбу са њом и изгубила са 12 разлике, али то је била само једна степеница до ових Игара и једно ново искуство", рекла је Богдановићева после борбе.

Репрезентативка Србије ће се полуфиналу, које на програму око 22 сата борити против Мексиканке Ицел Бастидас.

"Сада желим себе да фокусирам за следећи дуел и борбу за медаљу", додала је Богдановићева.

СРЕЋНО! УЗ ТЕБЕ СМО!

Милица тек у суботу

Тијанина другарица и олимпијска шампионка из Лондона, Милица Мандић, стартоваће у категорији преко 67 килограма у суботу у 17 часова. Надамо се одбрани злата, што је увек теже неко освојити га први пут.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар