OI - tekvondo: Tijana prebila najbolju na svijetu za POLUFINALE! Pa Meksikanku za FINALE!

Bravo, Tijana! Bravo, devojko! Dvostruka uzastopna olimpijska šampionka pala je pred srpskom tinejdžerkom. A onda - Tijana NOKAUTIRALA Meksikanku - FINALE!!! BRAVO, BRAVO, BRAVO!

Ostali sportovi 17.08.2016 | 22:45
OI - tekvondo: Tijana prebila najbolju na svijetu za POLUFINALE! Pa Meksikanku za FINALE!
Mala bije za medalju!

Srpska tinejdžerka Tijana Bogdanović drži tekvondo klinku u Rio de Žaneiru i poziva Srbiju da ostane budna ove noći.

Nije samo Ivana Španović. Nisu samo košarkaši protiv Hrvatske.

U 3.00 po našem vremenu srpsko čudo od deteta, na svojim prvim Olimpijskim igrama boriće se za prvu medalju. Zlatnu ili srebrnu? Znamo svi šta je bolje, ali verujte da nije važno - Tića je već osvojila srca nacije i nastavila sjajan niz srpskih sportista, koji je isprovocirao zlatni rvač Davor Štefanek.

Dakle, 18-godišnja Beograđanka nanizala je i treću pobedu u jednom danu i izborila drugu medalju za Srbiju, ujedno plasiravši se u finalnu borbu u kategoriji do 49 kilograma.

Nakon što se zagrevala i "tesno" prošla dalje u 1. kolu protiv Azerbejdžanke Patimat Abakarove (3:2), a onda deklasirala dvostruku uzastopnu olimpijsku šampionku, svog idola s početka karijere, Kineskinju Đinju Vu (17:7), popularna Tića je u polufinalu pokazala neverovatnu zrelost i nije nasela na pasivnu borbu 26-godišnje Meksikanke Icel Manjarez, koja je čekala, čekala i čekala...

...a, kad joj je popustilo strpljenje, usledila je surova kazna.

Posle udarca nogom u glavu za 3:0 u poslednjoj sekundi druge runde, Tijana je potpuno poremetila koncepciju starijoj rivalki, naterala je Manjarez da krene u atak u poslednja dva minuta, a to je upravo ono što je Srpkinja želela.

Prvo je poslala Icel na tatami novim udarcem u glavu, a kada je latinka "izgubila glavu" usledila je potpuna dominacija:

Bogdanović - četvrta nositeljka 10:0!

Tijana, majstore!

Sprkinja će se za zlato boriti protiv bolje iz meča Jasmina Aziz (Francuska) - Sohui Kim (Južna Koreja), čiji je meč počeo pola časa po završetku njene borbe s Meksikankom.

A pre tog polufinala, četiri puta nogom u glavu dvostruku olimpijsku i svetsku šampionku, zlatnu iz Pekinga 2008. i Londona 2012. godine, jednu od najboljih takmičarki svih vremena...

Za polufinale Olimpijskih igara.

Svetom tekvondoa u kategoriji do 49 kilograma više ne vlada čuvena Kineskinja, 29-godišnja Đingju Vu.

Prekid njene vladavine bio je surov - 7:17, uz - kao što smo rekli u uvodnoj rečenici - četiri najvrednija poteza u ovom borilačkom sportu.

Bravo Tijana, bravo devojko!

Srpska tinejdžerka pošteno je "prebila" 11 godina stariju od sebe, ne mareći mnogo za njene titule i zlatne medalje. Srpkinja je u stilu velikog majstora ove plemenite veštine, prepoznavši nervozu i panične napade rivalke, sačekala momente za kontre, a one su bile munjevite i fatalne za rivalku!

Uz malo agresije i iskustva, Vu se u drugoj od tri runde vratia sa 0:3, 1:4 i 2:5 na obećavajućih 5:6, ali kada je počela treća runda i kada je Kineskinja krenula na sve ili ništa, Tijana je celom svetu prikazala čas tekvondoa i s tri plasirana stopala u kacigu šampionke svrgnula njenu krunu koju niko nije pipnuo 12 dugih godina.

DEBAKL ŠAMPIONKE!

18-godišnja nada i svakako buduća šampionka, bez obzira šta se dogodi do kraja turnira u Riju, vratiće se na tatami već u 22 časa po našem vremenu, kada će se u polufinalu boriti sa Meksikankom Adilen Manjarez Bastidas, a namerno vam nećemo reći kada je borba za bronzu, a kada za zlato, da je ne bismo urekli.

Dovoljno je da vam kažemo da nećete biti budni samo zbog Ivane Španović i košarkaša.

Za sada - sasvim dovoljna informacija!

BRAVO, TIJANA! SREĆNO!

O kakvom se podvigu radi i koliko je srpska tinejdžerka napredovala za godinu dana, najbolje svedoči njena prva izjava iz Rio de Žaneira posle borbe za pamćenje.

U polufinalu Gran prija 2015. godine:

Vu – Bogdanović 19:7.

U četvrtfinalu Olimpijskih igara 2016. godine:

Vu – Bogdanović 7:17!

Eto koliko je "Tića", kako je zovu i drugari i kolege i trener, napredovala za godinu dana, da bi danas – pred očima cele planete – održala javni čas tekvondoa i uradila ono što nikome nije uspelo još od Igara u Pekingu 2008...

...da pobedi (do večeras) neprikosnovenu vladarku u disciplini do 49 kilograma, dvostruku uzastopnu olimpijsku i dvostruku svetsku šampionku, 29-godišnju Kineskinju Đingju Vu.

O kakvoj se takmičarki, ali i podvigu srpskog "vunderkinda" radi? Najbolje će posevodičiti izjava same Tijane Bogdanović, koja će se već od 22 časa boriti za finale i prvu olimpijsku medalju na svojim prvim Olimpijskim igrama.

"Bilo je jako napeta i gusta borba. Vu je za mene legenda, dvostruki uzastopni olimpijski šampion. Gledala sam je pre na TV-u, ona je moj idol. Jednom sam imala borbu sa njom i izgubila sa 12 razlike, ali to je bila samo jedna stepenica do ovih Igara i jedno novo iskustvo", rekla je Bogdanovićeva posle borbe.

Reprezentativka Srbije će se polufinalu, koje na programu oko 22 sata boriti protiv Meksikanke Icel Bastidas.

"Sada želim sebe da fokusiram za sledeći duel i borbu za medalju", dodala je Bogdanovićeva.

SREĆNO! UZ TEBE SMO!

Milica tek u subotu

Tijanina drugarica i olimpijska šampionka iz Londona, Milica Mandić, startovaće u kategoriji preko 67 kilograma u subotu u 17 časova. Nadamo se odbrani zlata, što je uvek teže neko osvojiti ga prvi put.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar