ОИ: Дудаш на 12. мјесту након три дисциплине!

Најбољи десетобојац Србије Михаил Дудаш после три дисциплине на Олимпијским играма у Рију заузима 12. место у генералном пласману са освојених 2.524 бодова.

Остали спортови 17.08.2016 | 22:30
ОИ: Дудаш на 12. мјесту након три дисциплине!
Михаил Дудаш започео је такмичење у десетобоју на Олимпијским играма.

ПРВА ДИСЦИПЛИНА (100 МЕТАРА)

Најбољи десетобојац Србије наступао је првој у трци на 100 метара, где је у трећој квалификационој групи заузео треће место, резултатом 10,83 секунде и освојио 899 бодова.

Дудаш је остварио укупно 11. време.

Најбржи у првој дисциплини био је Канађанин Демијен Воринер - 10,30, сребрни са последњег светског шампионата, који је и рекордер у декатлону у трци на 100 метара. Он је зарадио 1.023 бода.

Дудашев рекорд у најбржој атлетској дисциплини је 10,67 секунди, а ове године трчао је 10,73 секунде.

ДРУГА ДИСЦИПЛИНА (СКОК У ДАЉ)

Михаил Дудаш је преступио у првом покушају скока у даљ. Скакао је као седми у својој групи, али је нагазио место да одраз, па је судија показао да први покушај није био исправан. Пре њега још два атлетичара су преступила.

Српски атлетичар није успео да оствари исправан скок ни у другом покушају. Опет је преступио. Није добро...

Коначно, Дудаш је тек у трећем покушају имао валидан скок. Забележио је скромних 7,29 метара. Српски десетобојац имао је још резерви, јер се одразио далеко испред одскочне линије. Видело се да је био веома опрезан, због два преступа у прве две серије.

За скок од 7,29 метара заслужио је 883 бода.

Он је у својој групи имао шести најбољи скок, док је у другој групи још 10 атлетичара имало бољи резултат од Дудаша.

Најбољи скок забележио је светски рекордер Ештон Итон из Велике Британије, у другом покушају - 7,94 метра.

После две дисциплине Михаил Дудаш се налази на 14. месту са укупно освојених 1.782 бода.

Првопласирани је Ештон Итон са 2.030 бодова, испред Демијена Воринера из Канаде (2.000) и Каија Казмирека из Немачке (1.892).

ТРЕЋА ДИСЦИПЛИНА (КУГЛА)

Михаил Дудаш је у првом покушају у трећој дисциплини десетобоја, бацању кугле, остварио хитац од 13,96 метара. Тај резултат вреди 726 бодова.

У другом покушају Дудаш много бољи - 14,23 метара, што је за само један центиметар лошији резултат од оног који је забележио на Европском првенству у Хелсинкију почетком јула, када је освојио бронзану медаљу. Тај хитац вреди 742 бода.

У трећој серији српском атлетичару као да је испала кугла, па је после слабог резултата, одмах преступио, ослобиодивши судије мерења даљине.

Други хитац, који је само центиметар лошији од његовог најбољег резултата ове године, остаје најдаљи забележен на Олимпијским играма.

У бацању кугле 13 такмичара имало је бољи резултат од Михаила Дудаша, а најдаљи хитац забележио је Француз Кевин Мајер - 15,76 метара.

Михаил Дудаш после три дисциплине заузима 12. место у генералном пласману са освојених 2.524 бодова.

Првопласирани је светски рекордер Ештон Итон из Велике Британије са 2.803 бода, испред Демијена Ворнера из Канаде (2.708) и Француза Кевина Мајера (2.699).

Дудаша, као и остале десетобојце очекују још две дисциплине данас.

Такмичиће се и скоку у вис и трци на 400 метара и први дан завршиће нешто пре три часа ујутро по средњеевропском времену.

Михаилу Дудашу су Игре у Рију друге у каријери на којима наступа. Атлетичар из Новог Сада дебитовао је на Олимпијским играма пре четири године у Лондону, али је морао да одустане пред пету дисциплину због главобоље која га је потом послала и у болницу.

Ове године најавио је добру форму пред почетак такмичења у Рију, будући да је на Европском првенству почетком јула у Амстердаму освојио бронзану медаљу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар