OI: Dudaš na 12. mjestu nakon tri discipline!

Najbolji desetobojac Srbije Mihail Dudaš posle tri discipline na Olimpijskim igrama u Riju zauzima 12. mesto u generalnom plasmanu sa osvojenih 2.524 bodova.

Ostali sportovi 17.08.2016 | 22:30
OI: Dudaš na 12. mjestu nakon tri discipline!
Mihail Dudaš započeo je takmičenje u desetoboju na Olimpijskim igrama.

PRVA DISCIPLINA (100 METARA)

Najbolji desetobojac Srbije nastupao je prvoj u trci na 100 metara, gde je u trećoj kvalifikacionoj grupi zauzeo treće mesto, rezultatom 10,83 sekunde i osvojio 899 bodova.

Dudaš je ostvario ukupno 11. vreme.

Najbrži u prvoj disciplini bio je Kanađanin Demijen Voriner - 10,30, srebrni sa poslednjeg svetskog šampionata, koji je i rekorder u dekatlonu u trci na 100 metara. On je zaradio 1.023 boda.

Dudašev rekord u najbržoj atletskoj disciplini je 10,67 sekundi, a ove godine trčao je 10,73 sekunde.

DRUGA DISCIPLINA (SKOK U DALJ)

Mihail Dudaš je prestupio u prvom pokušaju skoka u dalj. Skakao je kao sedmi u svojoj grupi, ali je nagazio mesto da odraz, pa je sudija pokazao da prvi pokušaj nije bio ispravan. Pre njega još dva atletičara su prestupila.

Srpski atletičar nije uspeo da ostvari ispravan skok ni u drugom pokušaju. Opet je prestupio. Nije dobro...

Konačno, Dudaš je tek u trećem pokušaju imao validan skok. Zabeležio je skromnih 7,29 metara. Srpski desetobojac imao je još rezervi, jer se odrazio daleko ispred odskočne linije. Videlo se da je bio veoma oprezan, zbog dva prestupa u prve dve serije.

Za skok od 7,29 metara zaslužio je 883 boda.

On je u svojoj grupi imao šesti najbolji skok, dok je u drugoj grupi još 10 atletičara imalo bolji rezultat od Dudaša.

Najbolji skok zabeležio je svetski rekorder Ešton Iton iz Velike Britanije, u drugom pokušaju - 7,94 metra.

Posle dve discipline Mihail Dudaš se nalazi na 14. mestu sa ukupno osvojenih 1.782 boda.

Prvoplasirani je Ešton Iton sa 2.030 bodova, ispred Demijena Vorinera iz Kanade (2.000) i Kaija Kazmireka iz Nemačke (1.892).

TREĆA DISCIPLINA (KUGLA)

Mihail Dudaš je u prvom pokušaju u trećoj disciplini desetoboja, bacanju kugle, ostvario hitac od 13,96 metara. Taj rezultat vredi 726 bodova.

U drugom pokušaju Dudaš mnogo bolji - 14,23 metara, što je za samo jedan centimetar lošiji rezultat od onog koji je zabeležio na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju početkom jula, kada je osvojio bronzanu medalju. Taj hitac vredi 742 boda.

U trećoj seriji srpskom atletičaru kao da je ispala kugla, pa je posle slabog rezultata, odmah prestupio, oslobiodivši sudije merenja daljine.

Drugi hitac, koji je samo centimetar lošiji od njegovog najboljeg rezultata ove godine, ostaje najdalji zabeležen na Olimpijskim igrama.

U bacanju kugle 13 takmičara imalo je bolji rezultat od Mihaila Dudaša, a najdalji hitac zabeležio je Francuz Kevin Majer - 15,76 metara.

Mihail Dudaš posle tri discipline zauzima 12. mesto u generalnom plasmanu sa osvojenih 2.524 bodova.

Prvoplasirani je svetski rekorder Ešton Iton iz Velike Britanije sa 2.803 boda, ispred Demijena Vornera iz Kanade (2.708) i Francuza Kevina Majera (2.699).

Dudaša, kao i ostale desetobojce očekuju još dve discipline danas.

Takmičiće se i skoku u vis i trci na 400 metara i prvi dan završiće nešto pre tri časa ujutro po srednjeevropskom vremenu.

Mihailu Dudašu su Igre u Riju druge u karijeri na kojima nastupa. Atletičar iz Novog Sada debitovao je na Olimpijskim igrama pre četiri godine u Londonu, ali je morao da odustane pred petu disciplinu zbog glavobolje koja ga je potom poslala i u bolnicu.

Ove godine najavio je dobru formu pred početak takmičenja u Riju, budući da je na Evropskom prvenstvu početkom jula u Amsterdamu osvojio bronzanu medalju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar