ОИ: Прихваћена жалба - Далма је у "А" финалу!

Српски кајакаши ће се сутра, ипак, борити за три медаље!

Остали спортови 17.08.2016 | 22:15
ОИ: Прихваћена жалба - Далма је у "А" финалу!
Жалба је прихваћена, Далму ћемо гледати у финалу!

Наша кајакашица је раније данас остварила друго најбоље време од трећепласираних такмичарки у сва три полуфинала, али је због грешке у систему, који је све такмичарке рангирао по временима, а не по пласману и по временима, она првобитно била "пласирана" у "Б" финале.

Кајакашки тим Србије се на ту одлуку жалио, а жалба је усвојена, па ће се Далма Ружичић-Бенедек у четвртак ипак борити за медаљу у дисциплини К1 на 500 метара!

То је треће финале које су наше посаде у кајаку оствариле у овом дану пошто су раније Марко Томићевић и Миленко Зорић обезбедили финале у дисциплини К2 1000м, као и Небојша Грујић и Марко Новаковић који су то успели у К2 500м.

Како је дошло до грешке?

Систем је првобитно "прогурао" такмичарку из Русије која је за 65 стотинки имала бољи резултат од наше Далме Ружичић-Бенедек, али је проблем био у томе што је она у својој полуфиналној групи била четвртопласирана, а пласману даље могу да се надају само такмичарке које су биле на једној од прве три позиције.

Две од најбоље три трећепласиране такмичарке иду у "А" финале, а од наше Далме (1:57.294) била је боља Кинескиња Ју Жу (1:55.311), док је трећепласирана из последње полуфиналне групе Спела Пономаренко Јанић имала слабији резултат (1:58.098).

"А" финале је на програму у четвртак од 15.11.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар