OI: Prihvaćena žalba - Dalma je u "A" finalu!

Srpski kajakaši će se sutra, ipak, boriti za tri medalje!

Ostali sportovi 17.08.2016 | 22:15
OI: Prihvaćena žalba - Dalma je u "A" finalu!
Žalba je prihvaćena, Dalmu ćemo gledati u finalu!

Naša kajakašica je ranije danas ostvarila drugo najbolje vreme od trećeplasiranih takmičarki u sva tri polufinala, ali je zbog greške u sistemu, koji je sve takmičarke rangirao po vremenima, a ne po plasmanu i po vremenima, ona prvobitno bila "plasirana" u "B" finale.

Kajakaški tim Srbije se na tu odluku žalio, a žalba je usvojena, pa će se Dalma Ružičić-Benedek u četvrtak ipak boriti za medalju u disciplini K1 na 500 metara!

To je treće finale koje su naše posade u kajaku ostvarile u ovom danu pošto su ranije Marko Tomićević i Milenko Zorić obezbedili finale u disciplini K2 1000m, kao i Nebojša Grujić i Marko Novaković koji su to uspeli u K2 500m.

Kako je došlo do greške?

Sistem je prvobitno "progurao" takmičarku iz Rusije koja je za 65 stotinki imala bolji rezultat od naše Dalme Ružičić-Benedek, ali je problem bio u tome što je ona u svojoj polufinalnoj grupi bila četvrtoplasirana, a plasmanu dalje mogu da se nadaju samo takmičarke koje su bile na jednoj od prve tri pozicije.

Dve od najbolje tri trećeplasirane takmičarke idu u "A" finale, a od naše Dalme (1:57.294) bila je bolja Kineskinja Ju Žu (1:55.311), dok je trećeplasirana iz poslednje polufinalne grupe Spela Ponomarenko Janić imala slabiji rezultat (1:58.098).

"A" finale je na programu u četvrtak od 15.11.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar