Угљевичани "пазе" свој Стари Угљевик

Хришћанска заједница Старог Угљевика и Мезграје прославила је славу Пренос моштију првомученика и архиђакона Стефана у Храму Свете Петке Параскеве у Старом Угљевику Светом литургијом, избором кумова, помен-парастосом за 38 погинулих бораца ове месне заједнице, те ломљењем славског колача.

Република Српска 16.08.2016 | 17:03
Угљевичани "пазе" свој Стари Угљевик
Протојереј-ставрофор Душко Танацковић, парох староугљевичког храма, честитао је славу и захвалио верницима на помоћи овој црквеној општини.

"Хришћанска зеједница Старог Угљевика и Мезграје слави 81 годину постојања, што је изузетно значајно на овим просторима, првенствено за нашу православну веру и обичаје", рекао је Танацковић.



Начелник општине Угљевик Василије Перић честитао је славу окупљеним верницима и истакао да је ово традиционално окупљање, да је "Стари Угљевик посебан, јер је велики део становника исељен због потребе ширења површинског копа Рудника Угљевик".

"Увек смо улагали у овај део Угљевика, у инфраструктуру и пројекте који задовољавају потребе становништва, изградили смо водовод, урадили смо и путну инфраструктуру", рекао је Перић.

"Неговаћемо овај крај, јер је, поред осталог, овде било седиште наше општине."

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар