Ugljevičani "paze" svoj Stari Ugljevik

Hrišćanska zajednica Starog Ugljevika i Mezgraje proslavila je slavu Prenos moštiju prvomučenika i arhiđakona Stefana u Hramu Svete Petke Paraskeve u Starom Ugljeviku Svetom liturgijom, izborom kumova, pomen-parastosom za 38 poginulih boraca ove mesne zajednice, te lomljenjem slavskog kolača.

Republika Srpska 16.08.2016 | 17:03
Ugljevičani "paze" svoj Stari Ugljevik
Protojerej-stavrofor Duško Tanacković, paroh starougljevičkog hrama, čestitao je slavu i zahvalio vernicima na pomoći ovoj crkvenoj opštini.

"Hrišćanska zejednica Starog Ugljevika i Mezgraje slavi 81 godinu postojanja, što je izuzetno značajno na ovim prostorima, prvenstveno za našu pravoslavnu veru i običaje", rekao je Tanacković.



Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je slavu okupljenim vernicima i istakao da je ovo tradicionalno okupljanje, da je "Stari Ugljevik poseban, jer je veliki deo stanovnika iseljen zbog potrebe širenja površinskog kopa Rudnika Ugljevik".

"Uvek smo ulagali u ovaj deo Ugljevika, u infrastrukturu i projekte koji zadovoljavaju potrebe stanovništva, izgradili smo vodovod, uradili smo i putnu infrastrukturu", rekao je Perić.

"Negovaćemo ovaj kraj, jer je, pored ostalog, ovde bilo sedište naše opštine."

BN televizija (V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar