Богданић избацио синдикалце са састанка

Представници Уније синдиката радника у здравству РС удаљени су са данашњег састанка поводом преговора о Посебном колективном уговору у области здравства, саопштено је из ове уније.

Република Српска 16.08.2016 | 22:47
Богданић избацио синдикалце са састанка
Поред њих, састанку који је организовао министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић присуствовали су и представници Синдиката здравства и социјалне заштите РС.

Предсједник уније Миодраг Фемић каже да је њему и његовим колегама, након што нису пристали да у преговорима учествују само два њихова члана, министар кратко и јасно показао врата.



– Оба синдиката су репрезентативна у области здравства, тако да је ван памети да испред Синдиката здравства и социјалне заштите РС, на чијем је челу Миленко Гранулић, у преговорима учествују три, а испред наше уније два члана. Немушто нам је објашњено да тако стоји у препоруци Министарства рада РС. Кад смо рекли да не пристајемо на такве услове преговарања, министар нас је замолио да напустимо просторију, уз ријечи да ту више немамо шта да тражимо. Због тога ћемо против њега и министра рада Миленка Савановића поднијети кривичну пријаву – поручује Фемић.

Поводом пријетње да ће против њега бити поднијета кривична пријава, министар рада Миленко Савановић поручује да га то претерано не секира.

Министар сматра да је неозбиљно да, за свој нерад и неспособност, било који синдикат кривца тражи у министрима.

– Унији сам потписао репрезентативност и заиста ми није јасно шта још хоће од мене! Умјесто што се међусобно препуцавају, синдикати запослених у здравству би требало да сједну и договарају се о интересима оних које заступају. А они траже кривца тамо гдје га нема – истиче Савановић.



(Блиц)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

вупер

16.08.2016 12:19

Борко Дјуриц дзек србске привреде је рекао, немој да ми синдикат удје у Јелсинград ни слуцајно. Тало исто и Чубоц Љубо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам

17.08.2016 09:26

А Слобо Интеграл и Каја МГ МИНД? Они су највећи.

Name

П

16.08.2016 12:20

Подршка синдикату и поштеним радницима у здравству!Овом пиуну је Шкрбић тако наредио .Он се као Министар не пита ништа као ни ја!банда црвена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

16.08.2016 12:43

Фемиц и ови синдикални це боре вец 20 година за несто. За ста? Наравно да је плата једног љекара мала, али ако је у земљи просјецна 700 км или колико вец, па не мозес оцекивати да имас 4000. Засто се синдикалци не баве питањима директора. Нпр. неки су у директори, и посланици и проедаваци и добијају 6-7 плата и никад их не мозес наци на послу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

16.08.2016 12:49

Нигде краја нашој мизернији. Све у режији Шкрбића, убице здравства РС! Ова креатура која је студирала медицину 12 година нашла се у позицији министра. Ни у најгорој ноћној мори ово не може да се види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИГ21

16.08.2016 13:37

СКРБА МОНСТРУМ ЈАЈАРА ТРЕБА НА РОБИЈУ А КАДА ЦЕ МИНИСАТАР ИСПЛАТИТИ ПЛАТЕ КОЈЕ ДУГУЈУ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА, ЗАМИСЛИ СЕ СКРБА КАД МУЗ И ЗЕНА РАДЕ У ЗДРАВСТВУ ИМАЈУ КРЕДИТ (ти незнас ста је кредит јер си дневно узимао вриједност једног трособног стана од моје апотеке и хемофарма) А НИСУ ДОБИЛИНДВЕ ТРИ ПЛАТЕ А ДОПРИНОСЕ НЕ СПОМИЊЕМ ХОЦЕТЕ ТИ И МИНИСТАР БИТИ ЗИРАНТИ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА У РС , ХОЦЕС ЛИ? ИМАТЕ ЗАЈЕДНО ТОЛИКО ДА ВРАТИТЕ СВЕ КРЕДИТЕ ЗАПОСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВУ. НА РОБИЈУ С НИИМА.

Name

Министар

16.08.2016 18:50

Бас ме брига. Имам ја свој рачун зашто слушам. Као да би и био министар да није овако лосе

Name

мами

16.08.2016 13:39

Синдикати синдикати, како би било лепо да вас нема! Јос смо вам дали репрезентативност! Реце министар Савановић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кев...

16.08.2016 13:53

Нису смјели изаћи. Требали су избацити ту сподобу од министра што се одазива на апорт Богданић. Као ни сподобу што се Савановић ваби. Вауууу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

XМЕН

16.08.2016 13:58

ТРЕБАЛИ СУ СИНДИКАЛЦИ ЊЕГА ИЗБАЦИТИ ИЗ КАБИНЕТА, НИЈЕ ТО ЊЕГОВА ПРИВАТНА СВОЈИНА, А И ОН НЕСМИЈЕ НИШТА БЕЗ ШЕФА, КРЕАТУРА ОД ЧОВЈЕКА КАО И САВАНОВИЋ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

16.08.2016 14:26

ГРАНУЛИЋ И БОГДАНИЋ СУ ДАВНО ДОГОВОРИЛИ ДА ПРАВИМ РАДНИЦИМА У ЗДРАВСТВУ НОВИМ УГОВОРОМ ПОВЕЋАЈУ "ШАРЕНЕ ЛАЖЕ" КОЈИМА ИХ ГОДИНАМА ОБМАЊУЈУ... БОГАДНИЋУ ЈЕ БИЛО ЈЕ БИТНО ИЗБАЦИТИ ИЗ ИГРЕ УНИЈУ СИНДИКАТА И ОВОГ ФЕМИЋА КОЈИ ЈЕ ОЗБИЉНО МИСЛИО ДА ПРЕГОВАРА И ПОКУША ДА СЕ БАРЕМ НЕШТО ПРОМЈЕНИ... ГРАНУЛИЋА ГОДИНАМА ПОТПУНО КОНТРОЛИШЕ БИШИ МИНИСТАР РАНКО ШКРБИЋ - КОЈИ ЈЕ ГРАНУЛИЋУ ДАО ЕКСЛУЗИВНО ПРАВО ДА ЗАПОШЉАВА ОДРЕЂЕНИ БРОЈ "УХЉЕБА" У ЗДРАВСТВУ - НОРМАЛНО УЗ ВЕСЕЛИ ИГРОКАЗ ЗВУЧНИХ ВАЛУТА.... УХЉЕБИМА У ЗДРАВСТВУ КОЈИХ ЈЕ ВИШЕ ОД 40% - НИШТА НИЈЕ БИТНО, ЈЕР ОНИ НИШТА НЕ РАДЕ, А СВАКИ МЈЕСЕЦ ДОБИЈУ ДОБРУ "ХРАНАРИНУ", ДОДУШЕ БЕЗ ДОПРИНОСА - АЛИ ТО НИЈЕ БИТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

17.08.2016 07:14

ЈАСНО.ДОТИЧНИ БАНДИТ И ЉИГАВАЦ ГРАНУЛИЋ ВЕЋ ЛОБИРА КОД МИНИСТАРА И ПОМОЋНИКА МИНИСТАРА ДА ГА ПОСТАВЕ УМЈЕСТО РАНКЕ МИШИЋ ДА ТЕК ДОТУЧЕ СВЕ РАДНИКЕ И ЊИХОВА ПРАВА!ПРОВЈЕРЕНО,ИЗ ПРВЕ РУКЕ!

Name

ЈЕЛ ОВО ПРАВНА ДРЗАВА И РЕФЕРЕНДУМ

16.08.2016 14:33

Одакле њему право да одредјује колико це их уцествовати и да избацује синдикалце.ТУЗБА ОДМАХ И ГАЊАЈТЕ ГА ДО СТРАЗБУРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Медицус...

16.08.2016 15:26

Све је накардно и јадно. Од главе па на доле. Министар, Фонд, директори, доктори, млади доктори које нико не уци да цитају да прате нпр. медсцапе, да тразе модалитете. Да знају да није медицина оно сто су процитали у Синељникову од прије 60 година. Уце их да буду надмени и понасају се као нобеловци а не знају, као прије неки дан, који се узима т.маркер за који карцином. Баналност. Директори бистре политику. Сестре носе ципкане царапе и кратке сукње. Љекар се обраца мојој мајци са :"Баба, ста ти је..!"! О цему ми прицамо!? Прица ли ко о праву пацијента? Прица ли ко о некоме ко има темепературу 39 и никога не занима? Хало, вама треба једна добра ревизија свега па онда састанцење!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слазем се

17.08.2016 07:18

Али има и оног, колико пара толико и музике. Нема квалитетног здравства и образовања без новца.

Name

Медицус...

18.08.2016 09:56

Да, али неко је цијели зивот плацао и издвајао здравствено осигурање. И плаца и даље. То сто новца нема није моја ствар. Ја сам услугио платио и хоцу производ. Тацка. Ако пара нема нека онда директори изадју са столице и уступе некоме ко зна паре да направи. Тацка.

Name

ДЕ ГОТХИА

16.08.2016 16:56

КАКО ЈЕ МОГУЋЕ ДА СЕ ДОКТОРИ МЕДИЦИНЕ И МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ И ТЕХНИЧАРИ НЕ ЗАПИТАЈУ ШТА РАДЕ ТОЛИКИ "УЉЕЗИ" КОЈЕ СУ ОВАЈ "ПРЕМУДРИ" МИНИСТАР И ОВАЈ САМОЗВАНИ СИНДИКАЛАЦ ГРАНУЛИЋ УХЉЕБИЛИ МИМО ЈАВНОГ КОНКУРСА И СИСТЕМАТИЗАЦИЈЕ У ЈАВНИ ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ. ОКО 40% РАДНИКА У СИСТЕМУ НИСУ МЕДИЦИНСКИ РАДНИЦИ И САРАДНИЦИ И ОНИ БУКВАЛНО "ПОЈЕДОШЕ" СВА ПРАВА ПАЦИЈЕНТА - АЛИ ЗАТО ГЛАСАЈУ ЗА СНСД. А СВИ ТО МИРНО ПОСМАТРАЈУ, ТАКО ДА СУ СЕ ОВИ "ЛИДДЕРИ" ТОЛИКО ОСИЛИЛИ ДА БУКВАЛНО "ИЗБАЦУЈУ" СВАКОГ КО ИМА СВОЈЕ МИШЉЕЊЕ И ОСЈЕЋАЈ ЗА ОДГОВОРНОСТ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаро

16.08.2016 19:52

Ова два магарца треба ухапсити одма понасају се као да им је дједовина

ОДГОВОРИТЕ
Name

огњен

16.08.2016 19:52

Госпон миленко гранулиц је политикант њега нај мање интересују права радника организијуци страјк у истоцном сарајеву отворено се ставио на страну директора зорана крстовица и подрзао га а у првом плану му нису била права радника,понасао се у истоцном сарајеву ка предсједник сдса а не предсједник синдиката

ОДГОВОРИТЕ
Name

пунпадзија

17.08.2016 06:01

Здравствени радници Бјезите одавде!!!!!!Њемацка вас цека расирених руку!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Келн

18.08.2016 09:58

Нико Вас не цека расирених руку, па ни Њемацка. Са навикама које су тамо стецене не пролази се нигдје, нароцито не у Њемацкој.

Name

почело је почело!

17.08.2016 06:22

Мали очаушки чобански психопата Богданић је коначно почео да показује своје право лице. Тако је исто избацио човјека (Чеду Ковачевића),који га је примио на посао без квалификације и дао му још и специјализацију, а он га послије избацио као последњу фукару. Тако сада највјероватније и Баји слиједи изгон! Јер, тако то ради мали љигави!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пигмент

17.08.2016 08:47

Задригли безбојни господин са дивним манирима достојним свога полозаја и странке која га постави ту гдје је "тренутно".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

17.08.2016 17:09

За овакве се у турска времена, у сва три племена, знало подругљиво рећи: "Угојен као арач по Босни да је купио"

Name

ДЕ ГОТХИА

17.08.2016 09:57

МА КАКАВ СИНДИКАТ И ПОСЕБНИ КОЛЕКТИВНИ УГОВОР. ДРАГАН БОГДАНИЋ И ДАРКО ТОМАШ СЕ ИГРАЈУ "ВЕЛИКОМ ВАТРОМ" - ПОТПУНО СВЈЕСНИ ВЕЛИКОГ РИЗИКА, ПРИСТАЛИ СУ ДА НА НЕЗАКОНИТИ НАЧИН ПРОВЕДУ ПОСТУПАК НАБАВКЕ НОВОГ ИНФОРМАЦИОНОГ СИСТЕМА ЗА ЗДРАВСТВО РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ТО ДИРЕКТНО ИЗ ПРИХОДА ФЗО РС, КОЈИ ТО БЕЗ ПРОМЈЕНЕ ЗАКОНА О ЗДРАВСТВЕНОМ ОСИГУРАЊУ НЕ МОЖЕ ФИНАНСИРАТИ, ЈЕР ЗА ПРОМЈЕНУ ЗАКОНА ВЛАСТИ НЕМАЈУ ВРЕМЕНА. ПИТАЊЕ ЗА БИНГО ЈЕ КО У РС И КОЈА ФИРМА ИЗ СРБИЈЕ СТОЈИ ИЗА ОВОГ "ВЕЛИКОГ ПОСЛА", КОЈИ ТРЕБА ДА КОШТА ПРЕКО 15 МИЛИОНА МАРАКА.... ОДГОВОР НА ОВО ПИТАЊЕ МОЖДА ДАЈЕ ВАСКОВИЋ !!!

ОДГОВОРИТЕ