Bogdanić izbacio sindikalce sa sastanka

Predstavnici Unije sindikata radnika u zdravstvu RS udaljeni su sa današnjeg sastanka povodom pregovora o Posebnom kolektivnom ugovoru u oblasti zdravstva, saopšteno je iz ove unije.

Republika Srpska 16.08.2016 | 22:47
Bogdanić izbacio sindikalce sa sastanka
Pored njih, sastanku koji je organizovao ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić prisustvovali su i predstavnici Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS.

Predsjednik unije Miodrag Femić kaže da je njemu i njegovim kolegama, nakon što nisu pristali da u pregovorima učestvuju samo dva njihova člana, ministar kratko i jasno pokazao vrata.



– Oba sindikata su reprezentativna u oblasti zdravstva, tako da je van pameti da ispred Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS, na čijem je čelu Milenko Granulić, u pregovorima učestvuju tri, a ispred naše unije dva člana. Nemušto nam je objašnjeno da tako stoji u preporuci Ministarstva rada RS. Kad smo rekli da ne pristajemo na takve uslove pregovaranja, ministar nas je zamolio da napustimo prostoriju, uz riječi da tu više nemamo šta da tražimo. Zbog toga ćemo protiv njega i ministra rada Milenka Savanovića podnijeti krivičnu prijavu – poručuje Femić.

Povodom prijetnje da će protiv njega biti podnijeta krivična prijava, ministar rada Milenko Savanović poručuje da ga to preterano ne sekira.

Ministar smatra da je neozbiljno da, za svoj nerad i nesposobnost, bilo koji sindikat krivca traži u ministrima.

– Uniji sam potpisao reprezentativnost i zaista mi nije jasno šta još hoće od mene! Umjesto što se međusobno prepucavaju, sindikati zaposlenih u zdravstvu bi trebalo da sjednu i dogovaraju se o interesima onih koje zastupaju. A oni traže krivca tamo gdje ga nema – ističe Savanović.



(Blic)

Komentari / 25

Ostavite komentar
Name

vuper

16.08.2016 12:19

Borko Djuric dzek srbske privrede je rekao, nemoj da mi sindikat udje u Jelsingrad ni slucajno. Talo isto i Čuboc Ljubo

ODGOVORITE
Name

Pitam

17.08.2016 09:26

A Slobo Integral i Kaja MG MIND? Oni su najveći.

Name

P

16.08.2016 12:20

Podrška sindikatu i poštenim radnicima u zdravstvu!Ovom piunu je Škrbić tako naredio .On se kao Ministar ne pita ništa kao ni ja!banda crvena!

ODGOVORITE
Name

Gradjanin

16.08.2016 12:43

Femic i ovi sindikalni ce bore vec 20 godina za nesto. Za sta? Naravno da je plata jednog ljekara mala, ali ako je u zemlji prosjecna 700 km ili koliko vec, pa ne mozes ocekivati da imas 4000. Zasto se sindikalci ne bave pitanjima direktora. Npr. neki su u direktori, i poslanici i proedavaci i dobijaju 6-7 plata i nikad ih ne mozes naci na poslu.

ODGOVORITE
Name

Student

16.08.2016 12:49

Nigde kraja našoj mizerniji. Sve u režiji Škrbića, ubice zdravstva RS! Ova kreatura koja je studirala medicinu 12 godina našla se u poziciji ministra. Ni u najgoroj noćnoj mori ovo ne može da se vidi.

ODGOVORITE
Name

MIG21

16.08.2016 13:37

SKRBA MONSTRUM JAJARA TREBA NA ROBIJU A KADA CE MINISATAR ISPLATITI PLATE KOJE DUGUJU ZDRAVSTVENIM RADNICIMA, ZAMISLI SE SKRBA KAD MUZ I ZENA RADE U ZDRAVSTVU IMAJU KREDIT (ti neznas sta je kredit jer si dnevno uzimao vrijednost jednog trosobnog stana od moje apoteke i hemofarma) A NISU DOBILINDVE TRI PLATE A DOPRINOSE NE SPOMINJEM HOCETE TI I MINISTAR BITI ZIRANTI ZDRAVSTVENIM RADNICIMA U RS , HOCES LI? IMATE ZAJEDNO TOLIKO DA VRATITE SVE KREDITE ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU. NA ROBIJU S NIIMA.

Name

Ministar

16.08.2016 18:50

Bas me briga. Imam ja svoj račun zašto slušam. Kao da bi i bio ministar da nije ovako lose

Name

mami

16.08.2016 13:39

Sindikati sindikati, kako bi bilo lepo da vas nema! Jos smo vam dali reprezentativnost! Rece ministar Savanović

ODGOVORITE
Name

Kev...

16.08.2016 13:53

Nisu smjeli izaći. Trebali su izbaciti tu spodobu od ministra što se odaziva na aport Bogdanić. Kao ni spodobu što se Savanović vabi. Vauuuu..

ODGOVORITE
Name

XMEN

16.08.2016 13:58

TREBALI SU SINDIKALCI NJEGA IZBACITI IZ KABINETA, NIJE TO NJEGOVA PRIVATNA SVOJINA, A I ON NESMIJE NIŠTA BEZ ŠEFA, KREATURA OD ČOVJEKA KAO I SAVANOVIĆ

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

16.08.2016 14:26

GRANULIĆ I BOGDANIĆ SU DAVNO DOGOVORILI DA PRAVIM RADNICIMA U ZDRAVSTVU NOVIM UGOVOROM POVEĆAJU "ŠARENE LAŽE" KOJIMA IH GODINAMA OBMANJUJU... BOGADNIĆU JE BILO JE BITNO IZBACITI IZ IGRE UNIJU SINDIKATA I OVOG FEMIĆA KOJI JE OZBILJNO MISLIO DA PREGOVARA I POKUŠA DA SE BAREM NEŠTO PROMJENI... GRANULIĆA GODINAMA POTPUNO KONTROLIŠE BIŠI MINISTAR RANKO ŠKRBIĆ - KOJI JE GRANULIĆU DAO EKSLUZIVNO PRAVO DA ZAPOŠLJAVA ODREĐENI BROJ "UHLJEBA" U ZDRAVSTVU - NORMALNO UZ VESELI IGROKAZ ZVUČNIH VALUTA.... UHLJEBIMA U ZDRAVSTVU KOJIH JE VIŠE OD 40% - NIŠTA NIJE BITNO, JER ONI NIŠTA NE RADE, A SVAKI MJESEC DOBIJU DOBRU "HRANARINU", DODUŠE BEZ DOPRINOSA - ALI TO NIJE BITNO.

ODGOVORITE
Name

P

17.08.2016 07:14

JASNO.DOTIČNI BANDIT I LJIGAVAC GRANULIĆ VEĆ LOBIRA KOD MINISTARA I POMOĆNIKA MINISTARA DA GA POSTAVE UMJESTO RANKE MIŠIĆ DA TEK DOTUČE SVE RADNIKE I NJIHOVA PRAVA!PROVJERENO,IZ PRVE RUKE!

Name

JEL OVO PRAVNA DRZAVA I REFERENDUM

16.08.2016 14:33

Odakle njemu pravo da odredjuje koliko ce ih ucestvovati i da izbacuje sindikalce.TUZBA ODMAH I GANJAJTE GA DO STRAZBURA.

ODGOVORITE
Name

Medicus...

16.08.2016 15:26

Sve je nakardno i jadno. Od glave pa na dole. Ministar, Fond, direktori, doktori, mladi doktori koje niko ne uci da citaju da prate npr. medscape, da traze modalitete. Da znaju da nije medicina ono sto su procitali u Sineljnikovu od prije 60 godina. Uce ih da budu nadmeni i ponasaju se kao nobelovci a ne znaju, kao prije neki dan, koji se uzima t.marker za koji karcinom. Banalnost. Direktori bistre politiku. Sestre nose cipkane carape i kratke suknje. Ljekar se obraca mojoj majci sa :"Baba, sta ti je..!"! O cemu mi pricamo!? Prica li ko o pravu pacijenta? Prica li ko o nekome ko ima temeperaturu 39 i nikoga ne zanima? Halo, vama treba jedna dobra revizija svega pa onda sastancenje!

ODGOVORITE
Name

Slazem se

17.08.2016 07:18

Ali ima i onog, koliko para toliko i muzike. Nema kvalitetnog zdravstva i obrazovanja bez novca.

Name

Medicus...

18.08.2016 09:56

Da, ali neko je cijeli zivot placao i izdvajao zdravstveno osiguranje. I placa i dalje. To sto novca nema nije moja stvar. Ja sam uslugio platio i hocu proizvod. Tacka. Ako para nema neka onda direktori izadju sa stolice i ustupe nekome ko zna pare da napravi. Tacka.

Name

DE GOTHIA

16.08.2016 16:56

KAKO JE MOGUĆE DA SE DOKTORI MEDICINE I MEDICINSKE SESTRE I TEHNIČARI NE ZAPITAJU ŠTA RADE TOLIKI "ULJEZI" KOJE SU OVAJ "PREMUDRI" MINISTAR I OVAJ SAMOZVANI SINDIKALAC GRANULIĆ UHLJEBILI MIMO JAVNOG KONKURSA I SISTEMATIZACIJE U JAVNI ZDRAVSTVENI SISTEM. OKO 40% RADNIKA U SISTEMU NISU MEDICINSKI RADNICI I SARADNICI I ONI BUKVALNO "POJEDOŠE" SVA PRAVA PACIJENTA - ALI ZATO GLASAJU ZA SNSD. A SVI TO MIRNO POSMATRAJU, TAKO DA SU SE OVI "LIDDERI" TOLIKO OSILILI DA BUKVALNO "IZBACUJU" SVAKOG KO IMA SVOJE MIŠLJENJE I OSJEĆAJ ZA ODGOVORNOST...

ODGOVORITE
Name

jaro

16.08.2016 19:52

Ova dva magarca treba uhapsiti odma ponasaju se kao da im je djedovina

ODGOVORITE
Name

ognjen

16.08.2016 19:52

Gospon milenko granulic je politikant njega naj manje interesuju prava radnika organizijuci strajk u istocnom sarajevu otvoreno se stavio na stranu direktora zorana krstovica i podrzao ga a u prvom planu mu nisu bila prava radnika,ponasao se u istocnom sarajevu ka predsjednik sdsa a ne predsjednik sindikata

ODGOVORITE
Name

punpadzija

17.08.2016 06:01

Zdravstveni radnici Bjezite odavde!!!!!!Njemacka vas ceka rasirenih ruku!!!!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Keln

18.08.2016 09:58

Niko Vas ne ceka rasirenih ruku, pa ni Njemacka. Sa navikama koje su tamo stecene ne prolazi se nigdje, narocito ne u Njemackoj.

Name

počelo je počelo!

17.08.2016 06:22

Mali očauški čobanski psihopata Bogdanić je konačno počeo da pokazuje svoje pravo lice. Tako je isto izbacio čovjeka (Čedu Kovačevića),koji ga je primio na posao bez kvalifikacije i dao mu još i specijalizaciju, a on ga poslije izbacio kao poslednju fukaru. Tako sada najvjerovatnije i Baji slijedi izgon! Jer, tako to radi mali ljigavi!

ODGOVORITE
Name

pigment

17.08.2016 08:47

Zadrigli bezbojni gospodin sa divnim manirima dostojnim svoga polozaja i stranke koja ga postavi tu gdje je "trenutno".

ODGOVORITE
Name

Dva crna gavrana

17.08.2016 17:09

Za ovakve se u turska vremena, u sva tri plemena, znalo podrugljivo reći: "Ugojen kao arač po Bosni da je kupio"

Name

DE GOTHIA

17.08.2016 09:57

MA KAKAV SINDIKAT I POSEBNI KOLEKTIVNI UGOVOR. DRAGAN BOGDANIĆ I DARKO TOMAŠ SE IGRAJU "VELIKOM VATROM" - POTPUNO SVJESNI VELIKOG RIZIKA, PRISTALI SU DA NA NEZAKONITI NAČIN PROVEDU POSTUPAK NABAVKE NOVOG INFORMACIONOG SISTEMA ZA ZDRAVSTVO REPUBLIKE SRPSKE I TO DIREKTNO IZ PRIHODA FZO RS, KOJI TO BEZ PROMJENE ZAKONA O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU NE MOŽE FINANSIRATI, JER ZA PROMJENU ZAKONA VLASTI NEMAJU VREMENA. PITANJE ZA BINGO JE KO U RS I KOJA FIRMA IZ SRBIJE STOJI IZA OVOG "VELIKOG POSLA", KOJI TREBA DA KOŠTA PREKO 15 MILIONA MARAKA.... ODGOVOR NA OVO PITANJE MOŽDA DAJE VASKOVIĆ !!!

ODGOVORITE