ОИ: "Бацањем" на финишу до злата за Бахаме!

ТАКО СЕ ОСВАЈА ЗЛАТО! Епско бацање атлетичарке освојило свет! Шони Милер урадила нешто што није виђено 40 година! Атлетичарка са Бахама Шони Милер "бацањем" пред финиш донела друго злато својој земљи у овој дисциплини.

Остали спортови 16.08.2016 | 12:15
ОИ: "Бацањем" на финишу до злата за Бахаме!
Колико је била занимљива трка на 400 метара за мушкарце - толико је и она за девојке.

Међутим, за разлику од мушке трке у којој смо видели обарање 17 година старог рекорда од стране Вејда ван Никерка, и трку у којој је он убедљиво био бржи од својих ривала, у женској трци видели смо фото-финиш који су одлучили милиметри.

Атлетичарка са Бахама Шони Милер водила је битку са Алисон Феликс, а победу с временом 49.44 донело јој је "бацање" на финиш линију на крају трке. Она је тако успела да буде бржа од Американке (49.51) и Шерике Џексон са Јамајке (49.85).

"Бацање" смо видели и на трци 110м са препонама када је један атлетичар из Бразила покушао тако да дође до бољег резултата и тако је искористио кишу која је пре тога падала у Рију.

Пре Милер, златну медаљу за Бахаме у овој дисциплини освојила је Тоник Вилијамс-Дарлинг 2004. године.

Какав потез! Злата вредан. И у буквалном и у фигуративном смислу. 

Она је имала предност у односу на Алисон Феликс у циљној равнини, али је одједном почела да је губи. За злато су били потребни последњи атоми снаге, али оно што је урадила Милероваобишло је земаљску куглу.

"Никада нисам урадила овако нешто. Имам посекотине, опекотине и модрице. Када сам пала нисам знала да сам узела злато. И даље нисам тога свесна. Само сам размишљала о победи. Невероватан осећај", рекла је Милерова.

Нешто овако је виђено само још 1976. у Монтреалу. Немац Клаус Петер Хилдербранд се у трци на 5000 метара бацио у циљ и освојио бронзу.

Какав потез. Вредан дивљења!

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар