OI: "Bacanjem" na finišu do zlata za Bahame!

TAKO SE OSVAJA ZLATO! Epsko bacanje atletičarke osvojilo svet! Šoni Miler uradila nešto što nije viđeno 40 godina! Atletičarka sa Bahama Šoni Miler "bacanjem" pred finiš donela drugo zlato svojoj zemlji u ovoj disciplini.

Ostali sportovi 16.08.2016 | 12:15
OI: "Bacanjem" na finišu do zlata za Bahame!
Koliko je bila zanimljiva trka na 400 metara za muškarce - toliko je i ona za devojke.

Međutim, za razliku od muške trke u kojoj smo videli obaranje 17 godina starog rekorda od strane Vejda van Nikerka, i trku u kojoj je on ubedljivo bio brži od svojih rivala, u ženskoj trci videli smo foto-finiš koji su odlučili milimetri.

Atletičarka sa Bahama Šoni Miler vodila je bitku sa Alison Feliks, a pobedu s vremenom 49.44 donelo joj je "bacanje" na finiš liniju na kraju trke. Ona je tako uspela da bude brža od Amerikanke (49.51) i Šerike Džekson sa Jamajke (49.85).

"Bacanje" smo videli i na trci 110m sa preponama kada je jedan atletičar iz Brazila pokušao tako da dođe do boljeg rezultata i tako je iskoristio kišu koja je pre toga padala u Riju.

Pre Miler, zlatnu medalju za Bahame u ovoj disciplini osvojila je Tonik Vilijams-Darling 2004. godine.

Kakav potez! Zlata vredan. I u bukvalnom i u figurativnom smislu. 

Ona je imala prednost u odnosu na Alison Feliks u ciljnoj ravnini, ali je odjednom počela da je gubi. Za zlato su bili potrebni poslednji atomi snage, ali ono što je uradila Milerovaobišlo je zemaljsku kuglu.

"Nikada nisam uradila ovako nešto. Imam posekotine, opekotine i modrice. Kada sam pala nisam znala da sam uzela zlato. I dalje nisam toga svesna. Samo sam razmišljala o pobedi. Neverovatan osećaj", rekla je Milerova.

Nešto ovako je viđeno samo još 1976. u Montrealu. Nemac Klaus Peter Hilderbrand se u trci na 5000 metara bacio u cilj i osvojio bronzu.

Kakav potez. Vredan divljenja!

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar