Пуштен човјек који је покушао да убије предсједника Америке!

Џон Хинкли, који је 1981. године покушао да убије америчког предсједника Роналда Регана, пуштен је на слободу послије више од три деценије проведених у менталној установи.

Свијет 15.08.2016 | 15:32
Пуштен човјек који је покушао да убије предсједника Америке!
Хинкли, који је проглашен невиним по 13 тачака оптужнице, из разлога неурачунљивости, примјећен је на улици, у Вилијамсбургу, у Вирџинији, како носи храну и пиће, пише "Дејли мејл".

Возећи сиво-сребрну "тојоту", Џон је довезао своју мајку Џо Ен (90) до ресторана поред подземне жељезнице, како би купио сендвич и сок.

"Могао би бити било ко. Ништа на њему не одаје да је ријеч о особи која се налази у уџбеницима историје", рекао је један од пролазника који га је примјетио.

Хинкли је покушао да убије предсједника Регана како би задивио глумицу Џоди Фостер, према којој је развио опсесију гледајући је у филму "Таксиста", у којем је глумила малољетну проститутку.

Вребајући га кад је напуштао конференцију у хотелу "Хилтон", на којој је тада говорио, Хинкли је шест пута пуцао у Регана, али га је, срећом, само ранио, као и још троје људи.

Метак, који је замало био кобан, прошао је само центиметар и по поред срца тадашњег предсједника САД, па се, захваљујући брзој интервенцији љекара, брзо опоравио.

Извор: телеграф.рс

Коментари / 0

Оставите коментар