Pušten čovjek koji je pokušao da ubije predsjednika Amerike!

Džon Hinkli, koji je 1981. godine pokušao da ubije američkog predsjednika Ronalda Regana, pušten je na slobodu poslije više od tri decenije provedenih u mentalnoj ustanovi.

Svijet 15.08.2016 | 15:32
Pušten čovjek koji je pokušao da ubije predsjednika Amerike!
Hinkli, koji je proglašen nevinim po 13 tačaka optužnice, iz razloga neuračunljivosti, primjećen je na ulici, u Vilijamsburgu, u Virdžiniji, kako nosi hranu i piće, piše "Dejli mejl".

Vozeći sivo-srebrnu "tojotu", Džon je dovezao svoju majku Džo En (90) do restorana pored podzemne željeznice, kako bi kupio sendvič i sok.

"Mogao bi biti bilo ko. Ništa na njemu ne odaje da je riječ o osobi koja se nalazi u udžbenicima istorije", rekao je jedan od prolaznika koji ga je primjetio.

Hinkli je pokušao da ubije predsjednika Regana kako bi zadivio glumicu Džodi Foster, prema kojoj je razvio opsesiju gledajući je u filmu "Taksista", u kojem je glumila maloljetnu prostitutku.

Vrebajući ga kad je napuštao konferenciju u hotelu "Hilton", na kojoj je tada govorio, Hinkli je šest puta pucao u Regana, ali ga je, srećom, samo ranio, kao i još troje ljudi.

Metak, koji je zamalo bio koban, prošao je samo centimetar i po pored srca tadašnjeg predsjednika SAD, pa se, zahvaljujući brzoj intervenciji ljekara, brzo oporavio.

Izvor: telegraf.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar