Розберг развезао језик: Борићу се против Хамилтона!

„Имам довољно доказа да могу да покажем да сам најбољи после веома тешких времена. Није Хамилтон толико јак“, децидирано је одбијање Ника Розберга да се повуче пред тимским наредбама и Хамилтоновим шампионским аспирацијама.

Остали спортови 24.08.2016 | 20:45
Розберг развезао језик: Борићу се против Хамилтона!
Луис Хамилтон је веома сујетан, шампионску титулу већ има, па није ни чудо што даје све од себе да осујети Нико Розберга у намери да ове године он буде газда најбржег каравана. Немац ипак не губи веру у коначну победу. Шампионат је тек на половини, па Розберг размишљајући о тешким временима у којима је прокоцкао чак 43 бода предности даје себи за право да баци рукавицу и онако разјареном тимском колеги. Он наиме сматра да још није све завршено, и да ће актуелни шампион још зноја морати да пролије како би заслужио обнову титуле. Што се Розберга тиче, он шампионат неће препустити никоме, а најмање Британцу.

„Имам довољно доказа да могу да покажем да сам најбољи после веома тешких момената, тако да немам проблема са тим. Није Луис био толико јак на последњих неколико трка. Борићу се против њега“, јасан је Нико Розберг који не крије јасну намеру да да све од себе како се не би нашао у подређеној вицешампионској улози ове сезоне.

Ако је судити по Розберговој улози у шампионату ове године, Тото Волф ће се наћи пред огромним проблемом у смислу одржавања тимске дисциплине. Нико, па ни шефови екипа нису у позицији да диктирају односе такмичара на стази. Уколико знамо да је Хамилтон изузетно импулсиван, односно да није склон самоконтроли, онда је јасно да челницима екипе неће бити лако да се ауторитетом заштите од карамбола на стази. Волфова, али и Лаудина рачуница је јасна, али од свих пословних интереса у врхушци Мерцедес АМГ Петронаса јачи је тркачки менталитет од кога ће зависити и коначан исход овог првенства.

Розбергу су се ипак у неким тренутцима сурвали снови, али истини на част, није Немцу за такмичарски пад на домаћој писти био крив Луис Хамилтон. Он и о томе говори, па је закључак да су дуели Розберга и Хамилтона само врх леденог брега на путу коначног разрешења све интересантнијег тимског боја који ће одлучити ко је овогодишњи власник титуле најбржег циркуса.

„Веома сам разочаран јер сам имао фантстичне квалификације на којима је мој тркачки темпо са тренинга био доста добар. Био сам веома оптимистичан и мислио сам да могу победити на домаћој трци, али неке ствари се нису десиле онако како сам планирао“, констатовао је сталожено Немац који ће се у наставку шампионата борити са сујетом Хамилтоновихшампионских аспирација.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар