Rozberg razvezao jezik: Boriću se protiv Hamiltona!

„Imam dovoljno dokaza da mogu da pokažem da sam najbolji posle veoma teških vremena. Nije Hamilton toliko jak“, decidirano je odbijanje Nika Rozberga da se povuče pred timskim naredbama i Hamiltonovim šampionskim aspiracijama.

Ostali sportovi 24.08.2016 | 20:45
Rozberg razvezao jezik: Boriću se protiv Hamiltona!
Luis Hamilton je veoma sujetan, šampionsku titulu već ima, pa nije ni čudo što daje sve od sebe da osujeti Niko Rozberga u nameri da ove godine on bude gazda najbržeg karavana. Nemac ipak ne gubi veru u konačnu pobedu. Šampionat je tek na polovini, pa Rozberg razmišljajući o teškim vremenima u kojima je prokockao čak 43 boda prednosti daje sebi za pravo da baci rukavicu i onako razjarenom timskom kolegi. On naime smatra da još nije sve završeno, i da će aktuelni šampion još znoja morati da prolije kako bi zaslužio obnovu titule. Što se Rozberga tiče, on šampionat neće prepustiti nikome, a najmanje Britancu.

„Imam dovoljno dokaza da mogu da pokažem da sam najbolji posle veoma teških momenata, tako da nemam problema sa tim. Nije Luis bio toliko jak na poslednjih nekoliko trka. Boriću se protiv njega“, jasan je Niko Rozberg koji ne krije jasnu nameru da da sve od sebe kako se ne bi našao u podređenoj vicešampionskoj ulozi ove sezone.

Ako je suditi po Rozbergovoj ulozi u šampionatu ove godine, Toto Volf će se naći pred ogromnim problemom u smislu održavanja timske discipline. Niko, pa ni šefovi ekipa nisu u poziciji da diktiraju odnose takmičara na stazi. Ukoliko znamo da je Hamilton izuzetno impulsivan, odnosno da nije sklon samokontroli, onda je jasno da čelnicima ekipe neće biti lako da se autoritetom zaštite od karambola na stazi. Volfova, ali i Laudina računica je jasna, ali od svih poslovnih interesa u vrhušci Mercedes AMG Petronasa jači je trkački mentalitet od koga će zavisiti i konačan ishod ovog prvenstva.

Rozbergu su se ipak u nekim trenutcima survali snovi, ali istini na čast, nije Nemcu za takmičarski pad na domaćoj pisti bio kriv Luis Hamilton. On i o tome govori, pa je zaključak da su dueli Rozberga i Hamiltona samo vrh ledenog brega na putu konačnog razrešenja sve interesantnijeg timskog boja koji će odlučiti ko je ovogodišnji vlasnik titule najbržeg cirkusa.

„Veoma sam razočaran jer sam imao fantstične kvalifikacije na kojima je moj trkački tempo sa treninga bio dosta dobar. Bio sam veoma optimističan i mislio sam da mogu pobediti na domaćoj trci, ali neke stvari se nisu desile onako kako sam planirao“, konstatovao je staloženo Nemac koji će se u nastavku šampionata boriti sa sujetom Hamiltonovihšampionskih aspiracija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar