Ускоро коначна верзија механ. координације?

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић и његови замјеници Мирко Шаровић и Вјекослав Беванда требало би у сриједу да разговарају са челницима ентитетских влада о механизму координације.

Босна и Херцеговина 15.08.2016 | 10:59
Ускоро коначна верзија механ. координације?
Хрватски члан Предсједништва БиХ и лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић, који је одбацио договор о механизму координације, који су предсједавајући Предсједништва Бакир Изетбеговић и предсједник Републике Српске Милорад Додик постигли крајем јула, најавио је да ће се почетком ове седмице одржати састанак са Изетбеговићем у вези са овим документом.

Међутим, нико из ХДЗ-а и СДА још није потврдио да ли ће разговор Човића и Изетбеговића, којем би требало да присуствује и лидер СББ-а Фахрудин Радончић, бити одржан прије састанка челника Савјета министара са представницима влада Српске и ФБиХ.

Човић је раније изјавио да се његова главна замјерка на договор Додика и Изетбеговића о механизму координације односи на начин на који је организован састанак, јер на њему није била и трећа страна и јер су, како тврди, из документа изостављени кантони.

(Глас Српске)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

15.08.2016 13:56

Послије избора они настављају да троше буџете, а народ нека се мисли шта ће од себе...

ОДГОВОРИТЕ