Uskoro konačna verzija mehan. koordinacije?

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i njegovi zamjenici Mirko Šarović i Vjekoslav Bevanda trebalo bi u srijedu da razgovaraju sa čelnicima entitetskih vlada o mehanizmu koordinacije.

Bosna i Hercegovina 15.08.2016 | 10:59
Uskoro konačna verzija mehan. koordinacije?
Hrvatski član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je odbacio dogovor o mehanizmu koordinacije, koji su predsjedavajući Predsjedništva Bakir Izetbegović i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik postigli krajem jula, najavio je da će se početkom ove sedmice održati sastanak sa Izetbegovićem u vezi sa ovim dokumentom.

Međutim, niko iz HDZ-a i SDA još nije potvrdio da li će razgovor Čovića i Izetbegovića, kojem bi trebalo da prisustvuje i lider SBB-a Fahrudin Radončić, biti održan prije sastanka čelnika Savjeta ministara sa predstavnicima vlada Srpske i FBiH.

Čović je ranije izjavio da se njegova glavna zamjerka na dogovor Dodika i Izetbegovića o mehanizmu koordinacije odnosi na način na koji je organizovan sastanak, jer na njemu nije bila i treća strana i jer su, kako tvrdi, iz dokumenta izostavljeni kantoni.

(Glas Srpske)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

15.08.2016 13:56

Poslije izbora oni nastavljaju da troše budžete, a narod neka se misli šta će od sebe...

ODGOVORITE