ОИ: Пораз и бод Српкиња за треће мјесто!

Одбојкашице у последњем колу групне фазе нису успеле да се врате из заостатка од 0:2 против Холандије. Противника у четвртфиналу (уторак) добићемо жребом.

Остали спортови 14.08.2016 | 17:15
ОИ: Пораз и бод Српкиња за треће мјесто!
Женска одбојкашка репрезентација Србије изгубила је од Холандије резултатом 3:2 (22:25, 20:25, 25:22, 25:18, 8:15), али је на крају групне фазе такмичења остварила главни циљ.

Изједначивши на 2:2, изабранице Зорана Терзића освојиле су један бод, који их на трећем месту табеле Б групе чини недостижним за Кину.

Чак и ако Кинескиње направе сензацију и нанесу први пораз селекцији САД (3:0 или 3:1), Србија би уз исти број победа (три) и једнак број бодова (10) била више рангирана на основу бољег сет-количника.

Занимљиво је да ћемо противника у четвртфиналу добити - жребом.

Док ће се победници група састати са четвртопласиранима из суседних група, другопласиране и трећепласиране екипе не укрштају се на класичан начин (А2-Б3, А3-Б2), већ су могући и окршаји А2-Б2 и А3-Б3.

Није свеједно да ли ћемо извући пораженог из меча Бразил - Русија (и једни и други имају скор 4-0 уочи међусобног сусрета) или Јужну Кореју (2-2), која ће највероватније бити трећа. Али, ту ништа не би променила ни евентуална победа данас над Холандијом.

Можда је и добро пред четвртфинале, што ће селектор Терзић имати разлога да до уторка упути и речи критике играчицама, које су приступом и енергијом биле знатно испод нивоа од пре два дана, када је декласиран вицешампион света, селекција Кине.

Пријем сервиса је повремено био врло лош, игра у пољу непрецизна, а посебно у првом сету је грешкама "поклоњен" велики број поена.

Треба рећи и да је неиграње Бранкице Михајловић, која је добила прилику да предахне пред "најважнији меч на турниру", свакако утицало на "млак" напад наших у прва два сета.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар