OI: Poraz i bod Srpkinja za treće mjesto!

Odbojkašice u poslednjem kolu grupne faze nisu uspele da se vrate iz zaostatka od 0:2 protiv Holandije. Protivnika u četvrtfinalu (utorak) dobićemo žrebom.

Ostali sportovi 14.08.2016 | 17:15
OI: Poraz i bod Srpkinja za treće mjesto!
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Holandije rezultatom 3:2 (22:25, 20:25, 25:22, 25:18, 8:15), ali je na kraju grupne faze takmičenja ostvarila glavni cilj.

Izjednačivši na 2:2, izabranice Zorana Terzića osvojile su jedan bod, koji ih na trećem mestu tabele B grupe čini nedostižnim za Kinu.

Čak i ako Kineskinje naprave senzaciju i nanesu prvi poraz selekciji SAD (3:0 ili 3:1), Srbija bi uz isti broj pobeda (tri) i jednak broj bodova (10) bila više rangirana na osnovu boljeg set-količnika.

Zanimljivo je da ćemo protivnika u četvrtfinalu dobiti - žrebom.

Dok će se pobednici grupa sastati sa četvrtoplasiranima iz susednih grupa, drugoplasirane i trećeplasirane ekipe ne ukrštaju se na klasičan način (A2-B3, A3-B2), već su mogući i okršaji A2-B2 i A3-B3.

Nije svejedno da li ćemo izvući poraženog iz meča Brazil - Rusija (i jedni i drugi imaju skor 4-0 uoči međusobnog susreta) ili Južnu Koreju (2-2), koja će najverovatnije biti treća. Ali, tu ništa ne bi promenila ni eventualna pobeda danas nad Holandijom.

Možda je i dobro pred četvrtfinale, što će selektor Terzić imati razloga da do utorka uputi i reči kritike igračicama, koje su pristupom i energijom bile znatno ispod nivoa od pre dva dana, kada je deklasiran vicešampion sveta, selekcija Kine.

Prijem servisa je povremeno bio vrlo loš, igra u polju neprecizna, a posebno u prvom setu je greškama "poklonjen" veliki broj poena.

Treba reći i da je neigranje Brankice Mihajlović, koja je dobila priliku da predahne pred "najvažniji meč na turniru", svakako uticalo na "mlak" napad naših u prva dva seta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar