ОИ: Изненађење - рукометаши Шведске пакују кофере!

Сребрни рукометаши са ОИ У Лондону 2012. такмичење у Рију завршили већ у групној фази. Данска у посљедњој секунди стигла до побједе над Катаром.

Остали спортови 14.08.2016 | 13:15
ОИ: Изненађење - рукометаши Шведске пакују кофере!
Рукометна репрезентација Шведске 12. августа 2012. године играла је финале на Олимпијским играма у којем је тијесно, само голом разлике поражена од Француске 22:21.

Четири године и два дана касније Швеђани пакују кофере пошто су такмичење завршили већ у групној фази олимпијског турнира у Рио де Жанеиру.

У мечу бити или не бити за обје репрезентације Шведска је поражена од Пољске резултатом 25:24 и изгубила све шансе да се нађе у четвртфиналу.

Послије четири пораза у четири утакмице сребрни рукометаши са олимпијских игара у Лондону заузимају посљедње мјесто у Групи Б и ту ће и остати без обзира на резултате утакмица посљедњег кола.

Четвороструки европски првак је без бодова, иза Египта, селекције која је управо побједом над Шведском у другом колу 26:25 најавила могући дебакл екипе Стефан Олсона у Рију.

Ипак, пораз од Пољака ће вјероватно највише да боли Швеђане, јер је значио и елиминацију у групној фази такмичења.

Да је Шведска побиједила не би било незаслужено, јер су се током цијелог меча екипе смјењивале у вођству, а Шведска је на полувремену имала предност 13:12.

Послије још десет минута игре у наставку имали су Швеђани и три гола предности, на семафору је стајало 18:15 и била је то највећа предност једног тима на утакмици.

Селекција Пољске, коју са клупе води легендарни Талант Душебајев, успјела је ипак да осам минута прије краја изједначи на 21:21, а онда и да направи прави преокрет у финишу утакмице.

Серијом 3:0 Пољска је стигла до предности 25:22, а у посљедње двије минуте Шведска је само ублажила овај пораз.

Пољаке су до вриједне побједе водили Карел Билецки са осам и Криштоф Лијевски са шест голова, док је најефикаснији у редовима Швеђана био Филип Стенмалн са осам постигнутих голова.

У Групи Б сигурни учесници четвртфинала су Њемачка и Словенија са по шест бодова, након ремија 27:27 са Египтом има пет бодова, а Пољска је четврта са освојена чеири бода.

Египћани у четвртфинале могу само ако направе подвиг у посљедњем колу и савладају Њемачку, уз услов да Пољска изгуби од Словеније.

Катар је у инфаркт завршници поражен од Данске резултатом 26:25.

Меч је одлучен буквално у посљедњој секунди када је Микел Хансен погодио за побједу Данске и то након катастрофалне грешке Кемала Малаша.

Средњи бек Катара двије секунде прије краја утакмице у контакту са играчем Данске изгубио је лопту, услиједила је муњевита контра Данаца и погодак Хансена за побједу.

Жарко Марковић био је најефикаснији код Катара са седам голова, а исто толико погодио је и Сван Ласе у побједничкој екипи.

У посљедњем мечу Групе А Аргентина је савладала Тунис резултатом 23:21 и задржала шансе за пласман у четвртфинале. За то ће јој бити потребна побједа над Катаром у посљедњем колу, док ће Француска и Данска у међусобном окршају водити борбу за прво мјесто у групи.

Хрватска такође може да буде прва, а на руку јој иде чињеница да у посљедњем колу играју против већ отписаног Туниса.

РЕЗУЛТАТИ

Група А

Хрватска- Француска 29:28 (12:14)

Данска- Катар 26:25 (14:14)

Аргентина – Тунис 23:21 (14:10)

ГРУПА А: Француска 6, Данска 6, Хрватска 6, Катар 3, Аргентина 2, Тунис 1.

Група Б

Словенија – Немачка 25:28 (12:11)

Египат – Бразил 27:27 (15:13)

Шведска – Пољска 24:25 (13:12)

ГРУПА Б: Њемачка 6, Словенија 6, Бразил 5, Пољска 4, Египат 3, Шведска 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар