ОИ: Финале у мушком скоку у даљ за памћење!

Никад не реци никад, односно није готово, док није готово. Ове две фразе савршено описују оно што се догодило у финалу у скоку у даљ за мушкарце.

Остали спортови 14.08.2016 | 12:45
ОИ: Финале у мушком скоку у даљ за памћење!
Мушко финале у скоку у даљ, одржано ове ноћи у Рију, једно је од најдраматичнијих у историји Олимпијских игара!

Финалисти нису "дирали" светски рекорд Мајкла Пауела из 1991. године (8,95), али се начин на који су подељене медаље, заиста ретко виђа.

Укратко:

Јужноафриканац Луво Мањонга остао је без златне медаље у последњој серији, за центиметар, захваљујући скоку Американца Џефа Хендерсона од 8,38 у шестој серији, после чега је – у једном тренутку водећи – Џарио Лосон из САД имао прилику да се врати на прво место у последњем скоку у финалу и успео је!

Али, приликом доскока неспретно је докачио руком површину песка па му се рачунао само резултат 7,78.

Лосон не само да је остао без злата, због сопствене грешке, већ је са прве пао на четврту позицију, јер је такође у шестој серији Британац Грег Ратерфорд, златни из Лондона 2012, скочио на 8,29 што је било довољно за бронзу.

У суштини, злато је освојио такмичар који до шесте серије није био ни на постољу, а водећи до четврте серије на крају је остао без медаље – иако је у последњем скоку имао дужину за злато.

Лосон је у трећој серији летео до 8,25, што је било прво време до четврте серије, када га је Мањонга са 8,28 спустио на друго место. Када је Мањонга у петој серији скочио на 8,37, деловало је да је злато његово, међутим шеста серија донела је још две рокаде.

Прво је званични шампион Ратерфорд слетео на 8,29 и спустио Лосона на треће место, оставивши Мањонгу на чело, да би све променио Хендерсон летом до 8,38 и то након што му је најбољи резултат у пет серија био 8,22?!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар