ОИ - Србија у Рију (недеља): Сви у напад на четвртфинале!

Прецизна сатница учешћа српских спортиста на Олимпијским играма у Бразилу...

Остали спортови 14.08.2016 | 06:00
ОИ - Србија у Рију (недеља): Сви у напад на четвртфинале!
Деветог дана такмичења на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру навијачи Србије имаће много разлога да пажљиво прате шта се дешава. Поготово се ова констатација односи на екипне спортове, где нас чека неколико дуела који ће одлучити о пласману нокаут фазу.

Кренимо редом.

Први на борилиште излазе стрељачи Стеван Плетикосић и Миленко Себић који ће се од 14 сати по средњеевропском времену такмичити у квалификацијама у гађању пушком у троставу на 50 метара.

Пола сата касније, дакле од 14.30, на терен ће одбојкашице које играју против селекције Холандије. Обе екипе до сада имају учинак од по три победе и једног пораза тако да тријумф у овом дуелу гарантује друго место иза неприкосновених Американки.

У исто време, 14.30, почиње и маратон, а ту ће Србију као и на неколико претходних Игара, представљати Оливера Јевтић.

Од 15 сати такмичење почињу и рвачи у квалификацијама. Кристијан Фрис ће се борити у категорији до 59 килограма, а Виктор Немеш у категорији до 75 килограма. Уколико успешно прођу прву рунду, истог дана настављају, надамо се до финала.

А онда почињу већи изазови. Од 20.30 српске кошаркашице против Сенегала у последњем колу групне фазе јуре победу која им доноси пласман у четвртфинале.

Пола сата после поноћи ватерполисти Србије играју против Јапана меч последњег кола А групе у којем морају да победе како би ушли у четвртфинале и то са што боље позиције.

Најслађе долази за крај – кошаркаши Србије ће од 3.30 ујутру одмерити снаге у утакмици са Кином у којој морају да победе како би обезбедили пласман у четвртфинале и то са четврте позиције на табели.

НЕДЕЉА – 14. АВГУСТ:

14.00 – Стрељаштво (50м пушка, тростав – квалификације): Стеван Плетикосић, Миленко Себић
14.30  - Одбојка (ж): Србија – Холандија
14.30 – Атлетика (маратон): Оливера Јевтић
15.00 – Рвање (квалификације): Кристијан Фрис (59кг) и Виктор Немеш (75кг)
20.30 – Кошарка (ж): Србија – Сенегал
00.30 – Ватерполо: Србија – Јапан
03.30 – Кошарка: Србија - Кина

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар