OI - Srbija u Riju (nedelja): Svi u napad na četvrtfinale!

Precizna satnica učešća srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Brazilu...

Ostali sportovi 14.08.2016 | 06:00
OI - Srbija u Riju (nedelja): Svi u napad na četvrtfinale!
Devetog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru navijači Srbije imaće mnogo razloga da pažljivo prate šta se dešava. Pogotovo se ova konstatacija odnosi na ekipne sportove, gde nas čeka nekoliko duela koji će odlučiti o plasmanu nokaut fazu.

Krenimo redom.

Prvi na borilište izlaze streljači Stevan Pletikosić i Milenko Sebić koji će se od 14 sati po srednjeevropskom vremenu takmičiti u kvalifikacijama u gađanju puškom u trostavu na 50 metara.

Pola sata kasnije, dakle od 14.30, na teren će odbojkašice koje igraju protiv selekcije Holandije. Obe ekipe do sada imaju učinak od po tri pobede i jednog poraza tako da trijumf u ovom duelu garantuje drugo mesto iza neprikosnovenih Amerikanki.

U isto vreme, 14.30, počinje i maraton, a tu će Srbiju kao i na nekoliko prethodnih Igara, predstavljati Olivera Jevtić.

Od 15 sati takmičenje počinju i rvači u kvalifikacijama. Kristijan Fris će se boriti u kategoriji do 59 kilograma, a Viktor Nemeš u kategoriji do 75 kilograma. Ukoliko uspešno prođu prvu rundu, istog dana nastavljaju, nadamo se do finala.

A onda počinju veći izazovi. Od 20.30 srpske košarkašice protiv Senegala u poslednjem kolu grupne faze jure pobedu koja im donosi plasman u četvrtfinale.

Pola sata posle ponoći vaterpolisti Srbije igraju protiv Japana meč poslednjeg kola A grupe u kojem moraju da pobede kako bi ušli u četvrtfinale i to sa što bolje pozicije.

Najslađe dolazi za kraj – košarkaši Srbije će od 3.30 ujutru odmeriti snage u utakmici sa Kinom u kojoj moraju da pobede kako bi obezbedili plasman u četvrtfinale i to sa četvrte pozicije na tabeli.

NEDELJA – 14. AVGUST:

14.00 – Streljaštvo (50m puška, trostav – kvalifikacije): Stevan Pletikosić, Milenko Sebić
14.30  - Odbojka (ž): Srbija – Holandija
14.30 – Atletika (maraton): Olivera Jevtić
15.00 – Rvanje (kvalifikacije): Kristijan Fris (59kg) i Viktor Nemeš (75kg)
20.30 – Košarka (ž): Srbija – Senegal
00.30 – Vaterpolo: Srbija – Japan
03.30 – Košarka: Srbija - Kina

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar