Каракашевић: Порески обвезници Србије, ево, вратили смо се!

Александар Каракашевић каже да је на Олимпијским играма изгубио од бољег од себе, али да због бројних критичара не може да каже да је задовољан.

Остали спортови 18.08.2016 | 07:15
Каракашевић: Порески обвезници Србије, ево, вратили смо се!
"Ако кажем да сам задовољан, онда ће порески обвезници опет рећи како смо отишли тамо о њиховом трошку, тако да не могу да кажем да сам задовољан. Нисам, јер нисам освојио медаљу, пошто је очигледно да код нас у Србији ако не освојиш медаљу, ништа не ваља. Свачега сам се наслушао. Ево, вратили смо се раније кући да не брину, да не трошимо њихове паре. Ипак су се много трудили око тога да би нас послали тамо", рекао је српски стонотенисер по повратку у Београд.

Каракашевић је у прелиминарној фази Олимпијских игара у Рију победио Ћин Јана, а потом је у првом колу елиминисан од Британца Пола Дринкхола.

Једини српски представник у стоном тенису у Рију казао је да је изгубио од бољег.

"Изгубио сам од бољег од себе, пре свега много млађег, дечка који је освојио медаљу на Светском првенству. Све се ломило у другом и трећем сету, а већ у четвртом нисам имао довољно снаге. Имао сам и ујутро партију", казао је Каракашевић и додао да је после првог кола имао добар жреб, али да су шансе против Британца биле 50-50 и да се дешава да изгуби.

Он је на Олимпијским играма од српских представника уживо пратио само две кошаркашке утакмице и да је било компликовано да оде на више утакмица.

"Страшно је то што људи причају да смо отишли тамо да уживамо. У Олимпијском селу је малтене као у кавезу, ништа није близу, нигде не може да се оде, а и опасно је. Телевизор нисмо имали 15 дана у соби, тако да је нас 50 гледало један телевизор", казао је Каракашевић.

Према његовим речима, Србија упркос лошем почетку и даље има велике шансе за медаље и да их очекује пет.

"Атмосфера је у целом тиму сјајна. Губило се много више него што се добијало. Нисмо навикли на то, али то је део спорта. Има још времена, мислим да ће бити више медаља него што је било у Лондону и Пекингу, иако смо кренули лоше. Последњи пут смо освајали медаље првог дана, а враћали се са четири. Мислим да ће бити минимум пет. Има још времена, ту су рвачи, кајакаши, екипни спортови су почели све боље", закључио је Каракашевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар