ОИ: Прије осам година је јурио Фелпса за слику, сада му је узео злато!

Нова звезда Олимпијских игара Џозеф Скулинг пре осам година у Сингапуру је молио Мајкла Фелпса за заједничку фотографију. Није ни сањао да ће дочекати тренутак да до циља дође пре њега и освоји олимпијско злато.

Остали спортови 14.08.2016 | 08:15
ОИ: Прије осам година је јурио Фелпса за слику, сада му је узео злато!
То се догодило ове године у Рију у трци на 100 метара делфин стилом. Скулинг је пливао у времену 50,39, иза њега су остали Фелпс, Чад ле Клос и Ласло Чех.

Историја је исписана на најлепши начин, Скулинг је уз прву пливачку медаљу за своју земљу оборио олимпијски, азијски и национални рекорд, Фелпса је скупо коштао слаб старт, на пола трке био је тек пети.

После трке, Фелпс је уз осмех честитао наследнику, који ће за освајање одличја бити богато награђен - Сингапур ће издвојити више од 700.000 долара.

"Само то што сам могао да будем поред њега и славим, памтићу до краја живота. Када сам био дечак, Фелпс је дошао у сингапурски пливачки клуб у ком сам тренирао. Сви смо нагрнули уз речи 'то је Мајкл Фелпс, то је Мајкл Фелпс'! Очајнички сам желео фотографију. Било је рано ујутру, био сам шокиран, нисам могао ни да прозборим једну реч", подсетио се Џозеф успомене из детињства.

Не само успомене, већ и инспирације да учини нешто што нико до сада није, па ни Фелпс. Хтео је да буде као он, постао је и бољи.

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Знаци

15.08.2016 06:13

Ипак се мозе против хемије, стероида и осталих смицалица (Цавиц први стигао до циља).

ОДГОВОРИТЕ