OI: Prije osam godina je jurio Felpsa za sliku, sada mu je uzeo zlato!

Nova zvezda Olimpijskih igara Džozef Skuling pre osam godina u Singapuru je molio Majkla Felpsa za zajedničku fotografiju. Nije ni sanjao da će dočekati trenutak da do cilja dođe pre njega i osvoji olimpijsko zlato.

Ostali sportovi 14.08.2016 | 08:15
OI: Prije osam godina je jurio Felpsa za sliku, sada mu je uzeo zlato!
To se dogodilo ove godine u Riju u trci na 100 metara delfin stilom. Skuling je plivao u vremenu 50,39, iza njega su ostali Felps, Čad le Klos i Laslo Čeh.

Istorija je ispisana na najlepši način, Skuling je uz prvu plivačku medalju za svoju zemlju oborio olimpijski, azijski i nacionalni rekord, Felpsa je skupo koštao slab start, na pola trke bio je tek peti.

Posle trke, Felps je uz osmeh čestitao nasledniku, koji će za osvajanje odličja biti bogato nagrađen - Singapur će izdvojiti više od 700.000 dolara.

"Samo to što sam mogao da budem pored njega i slavim, pamtiću do kraja života. Kada sam bio dečak, Felps je došao u singapurski plivački klub u kom sam trenirao. Svi smo nagrnuli uz reči 'to je Majkl Felps, to je Majkl Felps'! Očajnički sam želeo fotografiju. Bilo je rano ujutru, bio sam šokiran, nisam mogao ni da prozborim jednu reč", podsetio se Džozef uspomene iz detinjstva.

Ne samo uspomene, već i inspiracije da učini nešto što niko do sada nije, pa ni Felps. Hteo je da bude kao on, postao je i bolji.

Izvor: blic.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Znaci

15.08.2016 06:13

Ipak se moze protiv hemije, steroida i ostalih smicalica (Cavic prvi stigao do cilja).

ODGOVORITE