ОИ: Шампион из Сиднеја избјегао смрт, па побиједио у Рију!

Амерички пливач Ентони Ервин освојио је злато на Олимпијским играма, тачно 16 година пошто је први пут тријумфовао на овом такмичењу.

Остали спортови 14.08.2016 | 07:30
ОИ: Шампион из Сиднеја избјегао смрт, па побиједио у Рију!
Ервин је победио на 50 метара слободно за 21.40 секунди, завршивши испред Француза Флорента Манадуа за само 0.01 секунду.

Раније током недеље победио је и у дисциплини 4X100 слободним стилом.

„Део мене желео је да сазна да ли могу да поново освојим медаљу. И успео сам.“

Ервин, који је са 35 година сада најстарији олимпијски шампион у пливању, престао је да се бави овим спортом после злата у Сиднеју. Имао је много проблема са алкохолом и дрогом, а чак је покушао и самоубиство. Тренинзима се вратио 2011. и био пети у Лондону.

„Осећао сам се веома усамљено и изоловано, нисам желео помоћ ни од кога. Самоћа у коју сам упадао све дубље и дубље је постала толико мрачна, да нисам могао да се препознам. Чинило се као да ништа нема смисла, па сам желео ресет.“

Ипак, мислио је да ће тај „ресет“ наћи у таблетама за смирање, којима се предозирао, али му је живот спасен.

„На неки начин самоубиство је успело. Део мене ког више нисам желео јесте умро, а оно што је остало, поново је рођено“, рекао је Ервин.

Остаје да се види колико дуго ће Ервин задржати медаље код себе, с обзиром да је одличје из Сиднеја продао како био помогао жртвама цунамија 2004. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар