OI: Šampion iz Sidneja izbjegao smrt, pa pobijedio u Riju!

Američki plivač Entoni Ervin osvojio je zlato na Olimpijskim igrama, tačno 16 godina pošto je prvi put trijumfovao na ovom takmičenju.

Ostali sportovi 14.08.2016 | 07:30
OI: Šampion iz Sidneja izbjegao smrt, pa pobijedio u Riju!
Ervin je pobedio na 50 metara slobodno za 21.40 sekundi, završivši ispred Francuza Florenta Manadua za samo 0.01 sekundu.

Ranije tokom nedelje pobedio je i u disciplini 4X100 slobodnim stilom.

„Deo mene želeo je da sazna da li mogu da ponovo osvojim medalju. I uspeo sam.“

Ervin, koji je sa 35 godina sada najstariji olimpijski šampion u plivanju, prestao je da se bavi ovim sportom posle zlata u Sidneju. Imao je mnogo problema sa alkoholom i drogom, a čak je pokušao i samoubistvo. Treninzima se vratio 2011. i bio peti u Londonu.

„Osećao sam se veoma usamljeno i izolovano, nisam želeo pomoć ni od koga. Samoća u koju sam upadao sve dublje i dublje je postala toliko mračna, da nisam mogao da se prepoznam. Činilo se kao da ništa nema smisla, pa sam želeo reset.“

Ipak, mislio je da će taj „reset“ naći u tabletama za smiranje, kojima se predozirao, ali mu je život spasen.

„Na neki način samoubistvo je uspelo. Deo mene kog više nisam želeo jeste umro, a ono što je ostalo, ponovo je rođeno“, rekao je Ervin.

Ostaje da se vidi koliko dugo će Ervin zadržati medalje kod sebe, s obzirom da je odličje iz Sidneja prodao kako bio pomogao žrtvama cunamija 2004. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar