ОИ - 1/2-финале тениса: Дел Потро на Надала, Нишикори на Марија!

Хуан Мартин дел Потро и Кеи Нишикори преостала су два учесника полуфинала Олимпијских игара.

Тенис 13.08.2016 | 00:37
ОИ - 1/2-финале тениса: Дел Потро на Надала, Нишикори на Марија!
Аргентинац, који је на старту турнира елиминисао Новака Ђоковића, елиминисао је Шпанца Роберта Баутисту Агута после 132 минута игре у два сета – 2:0 (7:5, 7:6(4)).

С друге стране, Јапанац је до места међу четири најбоља стигао сјајним преокретом у тај-брејку трећег сета против Гаела Монфиса из Француске – 2:1 (7:6(4), 4:6, 7:6(6)).

Хуан Мартин ће се за финале борити са Шпанцем Рафаелом Надалом, који је нешто раније избацио домаћег играча Томажа Белучија, док ће Кеи за ривала имати Ендија Марија, који је избацио Стива Џонсона и Сједињених Америчких Држава.

Дел Потро, освајач бронзане медаље пре четири године у Лондону, отворио је дуел брејком, да би исто поновио и при наредном сервису противника за предност од 3:0.

Ипак, Шпанац се у потпуности пробудио у том тренутку, одмах вративши један брејк, да би онда, после неколико мирних гемова на обе стране, успео да преокрене ситуацију у десетом гему и другу шансу претвори у повратак у егал.

Међутим, није успео да у потпуности потврди бољи период игре, што је ривал искористио и поново му одузео сервис. Дел Потро ништа није препустио случају и само само једним изгубљеним поеном стигао је до вођства у сетовима.

И у првом делу другог сета гледали смо сличну игру као на отварању меча, Аргентинац је кренуо брејком, а Шпанац се вратио убрзо на 2:2. Уследио је поново нешто мирнији део игре, а Агут је до уласка у тај-брејк спасао две брејк шансе.

Коначно, Дел Потро је феноменално отворио 13. гем, освојивши прва четири поена, али је онда дошло до пада у његовој игри. Сада то Роберто користи и стиже до 4:4, међутим – још једном губи свој сервис, а Аргентинац рутински оверава пролаз у полуфинале.

Далеко више узбуђења виђено је у мечу између Монфиса и НИшикорија, где је вођења велика борба у готово сваком гему. Кеи је већ у првом морао да спасава сет лопту, да би у десетом пропустио три прилике да стигне до сета.

Ипак, то му је пошло за руком у тај-брејку, када је са два мини-брејка сломио ривала.

Други део игре почео је брејком Јапанца, али и експресним одговором Француза. Затим је поново уследио период игре 'гем за гем', уз неколико сјајних поена, пре него што је Гаел казнио минимални пад у игри противника и прву прилику претворио у изједначење.

Ни трећи сет није се превише разликовао, овога пута нисмо видели ниједну брејк прилику на обе стран, али су сва узбуђења надокнађена у тај-брејку. Као и много пута у каријери, Монфис је испустио велику предност, односно велику победу. Имао је 4:0, потом и 6:3, али је невероватни Нишикори освојио пет поена у низу и стигао до тријумфа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар