OI - 1/2-finale tenisa: Del Potro na Nadala, Nišikori na Marija!

Huan Martin del Potro i Kei Nišikori preostala su dva učesnika polufinala Olimpijskih igara.

Tenis 13.08.2016 | 00:37
OI - 1/2-finale tenisa: Del Potro na Nadala, Nišikori na Marija!
Argentinac, koji je na startu turnira eliminisao Novaka Đokovića, eliminisao je Španca Roberta Bautistu Aguta posle 132 minuta igre u dva seta – 2:0 (7:5, 7:6(4)).

S druge strane, Japanac je do mesta među četiri najbolja stigao sjajnim preokretom u taj-brejku trećeg seta protiv Gaela Monfisa iz Francuske – 2:1 (7:6(4), 4:6, 7:6(6)).

Huan Martin će se za finale boriti sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji je nešto ranije izbacio domaćeg igrača Tomaža Belučija, dok će Kei za rivala imati Endija Marija, koji je izbacio Stiva Džonsona i Sjedinjenih Američkih Država.

Del Potro, osvajač bronzane medalje pre četiri godine u Londonu, otvorio je duel brejkom, da bi isto ponovio i pri narednom servisu protivnika za prednost od 3:0.

Ipak, Španac se u potpunosti probudio u tom trenutku, odmah vrativši jedan brejk, da bi onda, posle nekoliko mirnih gemova na obe strane, uspeo da preokrene situaciju u desetom gemu i drugu šansu pretvori u povratak u egal.

Međutim, nije uspeo da u potpunosti potvrdi bolji period igre, što je rival iskoristio i ponovo mu oduzeo servis. Del Potro ništa nije prepustio slučaju i samo samo jednim izgubljenim poenom stigao je do vođstva u setovima.

I u prvom delu drugog seta gledali smo sličnu igru kao na otvaranju meča, Argentinac je krenuo brejkom, a Španac se vratio ubrzo na 2:2. Usledio je ponovo nešto mirniji deo igre, a Agut je do ulaska u taj-brejk spasao dve brejk šanse.

Konačno, Del Potro je fenomenalno otvorio 13. gem, osvojivši prva četiri poena, ali je onda došlo do pada u njegovoj igri. Sada to Roberto koristi i stiže do 4:4, međutim – još jednom gubi svoj servis, a Argentinac rutinski overava prolaz u polufinale.

Daleko više uzbuđenja viđeno je u meču između Monfisa i NIšikorija, gde je vođenja velika borba u gotovo svakom gemu. Kei je već u prvom morao da spasava set loptu, da bi u desetom propustio tri prilike da stigne do seta.

Ipak, to mu je pošlo za rukom u taj-brejku, kada je sa dva mini-brejka slomio rivala.

Drugi deo igre počeo je brejkom Japanca, ali i ekspresnim odgovorom Francuza. Zatim je ponovo usledio period igre 'gem za gem', uz nekoliko sjajnih poena, pre nego što je Gael kaznio minimalni pad u igri protivnika i prvu priliku pretvorio u izjednačenje.

Ni treći set nije se previše razlikovao, ovoga puta nismo videli nijednu brejk priliku na obe stran, ali su sva uzbuđenja nadoknađena u taj-brejku. Kao i mnogo puta u karijeri, Monfis je ispustio veliku prednost, odnosno veliku pobedu. Imao je 4:0, potom i 6:3, ali je neverovatni Nišikori osvojio pet poena u nizu i stigao do trijumfa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar