ОИ: Мари од ивице амбиса до полуфинала! Порториканка наставила сан!

Други тенисер света Енди Мари пласирао се у полуфинале Олимпијских игара тешком победом над Стивом Џонсоном из Сједињених Држава. Моника Пуиг наставила је да сања сан у који вероватно ни сама није веровала, пласиравши се у финале Олимпијских игара у женском синглу.

Тенис 12.08.2016 | 20:45
ОИ: Мари од ивице амбиса до полуфинала! Порториканка наставила сан!
Мари је после сјајног првог сета нагло пао, био на ивици пораза, али је славио резултатом 6:0, 4:6, 7:6 (7-2).

Енди је са ’нулом’ добио први сет за само 25 минута и у том делу направио је само једну неизнуђену грешку, али се све променило почетком другом.

Американац је кренуо да игра много агресивније и у раној фази сета одузео сервис ривалу, а стечену предност задржао до краја за 1-1.

Све је водило ка томе да видимо изненађење – Џонсон је у седмом гему одлучујућег сета искористио једину брејк лопту, али је Мари показао зашто је један од најбољих играча у овом тренутку. Одговорио је рибрејком, а онда и неутралисао нову прилику ривала у следећем гему.

Отишло се у тај брејк у којем је много искуснији тенисер одиграо боље и дошао у борбу за нову медаљу на олимпијском турниру.

На крају, Британац је уписао 24 винера и 15 неизнуђених грешака, док је његов противник био агресивнији, али је више грешио – 31:38.

У борби за финале Мари ће играти против победника меча Кеи Нишикори – Гаел Монфис.

Моника Пуиг наставила је да сања сан у који вероватно ни сама није веровала, пласиравши се у финале Олимпијских игара у женском синглу.

Порториканка, 34. тенисерка света савладала је Петру Квитову из Чешке после борбе од 114 минута у три сета – 2:1 (6:4, 1:6, 6:3).

Ипак, није кренуло добро по Монику, пошто је већ у свом првом сервис гему дозволила ривалки брејк и нашла се у заостатку од 2:0. Али, успева да одговори брло брзо и поравнава на 3:3.

Двадесетдвогодишња Пуиг, која је у каријери освојила једну WТА титулу, потом је пропустила шансу за тотални преокрет, али је пропуштено надокнадила већ следећом приликом – пре него што је сигурним сервисима осигурала вођство у сетовима.

Двострука освајачица Вимблдона одговара силовито – за нешто више од десетак минута игре стиже до великих 4:0, а праву борбу видели смо само у последњем гему, када је Петра неутралисала три брејк прилике и стигла до изједначења.

Сам почетак одлучујућег сета донео нам је узбуђења, најпре је Пуиг још једном ривалки одузела сервис, да би јој Квитова екпресно одговорила. Уследила су два мирнија гема, пре него што смо поново видели два везана брејка.

Међутим, четрнаеста играчица на WТА листи није успела да настави низ, Моника се изборила за нове две шансе за брејк, искористивши другу за прилику да својим сервисом прође у велико финале.

Освојила је прва два поена, Петра је одговорила, али је онда Моника одиграла два сјајна поена за највећи успех у каријери.

Она ће се за златну медаљу борити са бољом из дуела између Американке Медисон Киз и Анђелик Кербер из Немаче, који је на програму од 21 час.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар