OI: Mari od ivice ambisa do polufinala! Portorikanka nastavila san!

Drugi teniser sveta Endi Mari plasirao se u polufinale Olimpijskih igara teškom pobedom nad Stivom Džonsonom iz Sjedinjenih Država. Monika Puig nastavila je da sanja san u koji verovatno ni sama nije verovala, plasiravši se u finale Olimpijskih igara u ženskom singlu.

Tenis 12.08.2016 | 20:45
OI: Mari od ivice ambisa do polufinala! Portorikanka nastavila san!
Mari je posle sjajnog prvog seta naglo pao, bio na ivici poraza, ali je slavio rezultatom 6:0, 4:6, 7:6 (7-2).

Endi je sa ’nulom’ dobio prvi set za samo 25 minuta i u tom delu napravio je samo jednu neiznuđenu grešku, ali se sve promenilo početkom drugom.

Amerikanac je krenuo da igra mnogo agresivnije i u ranoj fazi seta oduzeo servis rivalu, a stečenu prednost zadržao do kraja za 1-1.

Sve je vodilo ka tome da vidimo iznenađenje – Džonson je u sedmom gemu odlučujućeg seta iskoristio jedinu brejk loptu, ali je Mari pokazao zašto je jedan od najboljih igrača u ovom trenutku. Odgovorio je ribrejkom, a onda i neutralisao novu priliku rivala u sledećem gemu.

Otišlo se u taj brejk u kojem je mnogo iskusniji teniser odigrao bolje i došao u borbu za novu medalju na olimpijskom turniru.

Na kraju, Britanac je upisao 24 vinera i 15 neiznuđenih grešaka, dok je njegov protivnik bio agresivniji, ali je više grešio – 31:38.

U borbi za finale Mari će igrati protiv pobednika meča Kei Nišikori – Gael Monfis.

Monika Puig nastavila je da sanja san u koji verovatno ni sama nije verovala, plasiravši se u finale Olimpijskih igara u ženskom singlu.

Portorikanka, 34. teniserka sveta savladala je Petru Kvitovu iz Češke posle borbe od 114 minuta u tri seta – 2:1 (6:4, 1:6, 6:3).

Ipak, nije krenulo dobro po Moniku, pošto je već u svom prvom servis gemu dozvolila rivalki brejk i našla se u zaostatku od 2:0. Ali, uspeva da odgovori brlo brzo i poravnava na 3:3.

Dvadesetdvogodišnja Puig, koja je u karijeri osvojila jednu WTA titulu, potom je propustila šansu za totalni preokret, ali je propušteno nadoknadila već sledećom prilikom – pre nego što je sigurnim servisima osigurala vođstvo u setovima.

Dvostruka osvajačica Vimbldona odgovara silovito – za nešto više od desetak minuta igre stiže do velikih 4:0, a pravu borbu videli smo samo u poslednjem gemu, kada je Petra neutralisala tri brejk prilike i stigla do izjednačenja.

Sam početak odlučujućeg seta doneo nam je uzbuđenja, najpre je Puig još jednom rivalki oduzela servis, da bi joj Kvitova ekpresno odgovorila. Usledila su dva mirnija gema, pre nego što smo ponovo videli dva vezana brejka.

Međutim, četrnaesta igračica na WTA listi nije uspela da nastavi niz, Monika se izborila za nove dve šanse za brejk, iskoristivši drugu za priliku da svojim servisom prođe u veliko finale.

Osvojila je prva dva poena, Petra je odgovorila, ali je onda Monika odigrala dva sjajna poena za najveći uspeh u karijeri.

Ona će se za zlatnu medalju boriti sa boljom iz duela između Amerikanke Medison Kiz i Anđelik Kerber iz Nemače, koji je na programu od 21 čas.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar