ОИ: Терзић: Ако играмо овако, можемо свакога да добијемо!

Селектор репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да је презадовољан односом одбојкашица у победи над Кином.

Остали спортови 13.08.2016 | 12:15
ОИ: Терзић: Ако играмо овако, можемо свакога да добијемо!
Терзић је додао да је његова екипа показала да може да победи свакога када игра најбоље што може.

Женска одбојкашка репрезентација Србије је победила Кину у три сета и коло пре краја групне фазе обезбедила пласман у четвртфинале.

"Када играмо најбоље што можемо, заиста можемо да победимо свакога. Надам се континуитету, да наставимо да играмо на овај начин. Девојке су максимално спремне за Олимпијске игре, то су показале и надам се да ће тако бити и даље", рекао је Терзић новинарима у Рио де Жанеиру.

Терзић је више пута истакао да је презадовољан односом екипе.

"Није спорно, можемо да изгубимо од боље екипе, али да играмо као против Кине, са огромним мотивом и жељом и пре свега опуштено да нема страха од противника и страха од сопствених грешака. Када играмо тако онда је врло тешко играти против нас јер имамо добру екипу", казао је Терзић.

Селектор је навео да га посебно радује трећи сет, у коме је Кина преокренула, али је његова екипа "остала мирна" и преломила у своју корист.

"Имамо обичај, не само за одбојку већ и за друге спортове, да када побеђујемо коментаришемо како добро играмо, а када почнемо да губимо онда играмо слабо. То није увек случај. Играли смо против вицешампиона света и победника Светског купа. Екипа Кине је резултатски испред нас, фантастична је и пред Олимпијске игре је била један од главних претендената за медаљу", рекао је Терзић.

Србија ће у последњем колу у групи играти против актуелног вицешампиона Европе Холандије.

"Видећемо каква је ситуација везано за табелу и шта је то што нам треба у тој утакмици. Холандија има веома добре играче из најјачих европских клубова. То је веома добра екипа која игра добро. Имамо своје адуте, они своје и видећемо ко ће их боље искористити", казао је Терзић.

Утакмица између одбојкашица Србије и Холандије на програму је у недељу од 14.30 по средњоевропском времену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар