ОИ: Коракаки урадила нешто, што нико није 104 године!

Грчка стрелкиња Ана Коракаки постала је прва спортисткиња те земље која је на једним Олимпијским играма освојила две медаље после 104 године.

Остали спортови 14.08.2016 | 10:45
ОИ: Коракаки урадила нешто, што нико није 104 године!
Коракаки је у Рио де Жанеиру освојила злато у дисциплини 25 метара малокалибарски пиштољ и бронзу у дисциплини ваздушни пиштољ 10 метара и тако постала нова спортска јунакиња Грчке.

Зато и не чуди што је 20-годишњу девојку из Драме по повратку у Грчку дочекало велико славље, а права "лудница" се тек очекује у родном граду.

"У шоку сам, још нисам свесна шта сам урадила. Прижељкивала сам медаљу, макар и бронзу, али ово нисам ни сањала. Хвала свим што су били уз мене", казала је Коракаки.

Коракаки је постала прва жена у историји која је за Грчку освојила два одличја на Играма, а последњи грчки спортиста којем је то пошло за руком био је Константинос Циклитирас, који је 1912. у Стокхолму освојио злато у скоку у даљ и бронзу у скоку у вис.

"Поносна сам што сам постала прва жена у грчкој историји са две медаље. Надам се да ће моји успеси бити инспирација и потицај младима да се баве спортом", рекла је Коракаки.

Нова олимпијска победница је стигла у Атину са два сата закашњења јер је лет из Рима за главни град Грчке каснио јер је нису пустили у авион с пиштољима.

Тек након додатне безбедносне провере авион је полетео за Атину.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар