О - Избацио Србина, па узео злато!

Колико је тежак задатак имао Александар Кукољ у 2. колу џудо турнира говори и податак да је његов ривал, Машу Бејкер, освојио злато.

Остали спортови 11.08.2016 | 10:00
О - Избацио Србина, па узео злато!
Џудисти Јапана обележили су пети дан Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, пошто су освојили златне медаље у две категорије тог спорта.

"Морамо да наступамо грациозно и храбро јер је Јапан дом џудоа. Џудо је један од најважнијих спортова у Јапану и народ очекује златне медаље", рекла је џудисткиња Харука Тачимото у Рију.

Тачимото је тријумфовала у категорији до 70 килограма, пошто је у финалу била боља од светске шампионке Јури Алвеар, која је носила заставу Колумбије на отварању Игара.

Златну медаљу од јапанских џудиста освојио је Машу Бејкер, који је на путу до тријумфа у категорији до 90 килограма елиминисао Александра Кукоља из Србије.

"Сањао сам као мали да постанем олимпијски шампион, тако да сам баш срећан", рекао је Бејкер.

Он је прво победио Марка Одентала, а затим Кукоља у последњем дуелу прелиминарне фазе, да би потом био бољи Сунжао Ченга и у финалу од Варлама Липартелијанија из Грузије.

Захваљујући тријумфима Тачимото и Бејкера, Јапан се попео на треће место по броју златних медаља у Рију, са шест најсјајнијих одличја, иза САД и Кине.

Извор: мондо.рс/БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар