O - Izbacio Srbina, pa uzeo zlato!

Koliko je težak zadatak imao Aleksandar Kukolj u 2. kolu džudo turnira govori i podatak da je njegov rival, Mašu Bejker, osvojio zlato.

Ostali sportovi 11.08.2016 | 10:00
O - Izbacio Srbina, pa uzeo zlato!
Džudisti Japana obeležili su peti dan Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto su osvojili zlatne medalje u dve kategorije tog sporta.

"Moramo da nastupamo graciozno i hrabro jer je Japan dom džudoa. Džudo je jedan od najvažnijih sportova u Japanu i narod očekuje zlatne medalje", rekla je džudistkinja Haruka Tačimoto u Riju.

Tačimoto je trijumfovala u kategoriji do 70 kilograma, pošto je u finalu bila bolja od svetske šampionke Juri Alvear, koja je nosila zastavu Kolumbije na otvaranju Igara.

Zlatnu medalju od japanskih džudista osvojio je Mašu Bejker, koji je na putu do trijumfa u kategoriji do 90 kilograma eliminisao Aleksandra Kukolja iz Srbije.

"Sanjao sam kao mali da postanem olimpijski šampion, tako da sam baš srećan", rekao je Bejker.

On je prvo pobedio Marka Odentala, a zatim Kukolja u poslednjem duelu preliminarne faze, da bi potom bio bolji Sunžao Čenga i u finalu od Varlama Lipartelijanija iz Gruzije.

Zahvaljujući trijumfima Tačimoto i Bejkera, Japan se popeo na treće mesto po broju zlatnih medalja u Riju, sa šest najsjajnijih odličja, iza SAD i Kine.

Izvor: mondo.rs/BETA

Komentari / 0

Ostavite komentar