ОИ: Шта је Србима на овим Играма?! ''Делфини'' ИЗГУБИЛИ од Бразила!

Проблемима нема краја, легионар Соро носио Бразил до чудесне победе над Србијом! Са овим Бразилом нема зезања, иду на медаљу! Дебакл ватерполиста, Соро режирао пораз "делфина"! Ватерполисти Србије дотакли су дно, изгубили су од Бразила 6:5 (0:2, 3:1, 2:0, 1:2) и угрозили пласман у четвртфинале Олимпијских игара!

Остали спортови 11.08.2016 | 01:42
ОИ: Шта је Србима на овим Играма?! ''Делфини'' ИЗГУБИЛИ од Бразила!
Бразил победио Србију у ватерполу! Па још на Олимпијским Играма! До пре годину дана незамисливо, али вечерас луда и шокантна реалност. После два ремија, наши Делфини су доживели први пораз у Рио де Жанеиру. Предвођена сјајним голманом Слободаном Сором и тренерском инсистуцијом Ратком Рудићем, бразилска репрезентација је остварила највећу победу у историји. У трећем колу групне фазе, Бразилци су савладали светске и европске шампионе 6:5, остали на првом месту, али и оставили Делфиние у великим проблемима са само два освојена бода…

Куповина тренерског мага Рудића, нашег голмана Сора, као и Врлића и Перонеа се очигледно испоставила као пун погодак Бразилаца који јуришају на медаљу на овим Играма. После овога више нико нема право да их не схвата најозбиљније могуће. Они су кандидат за највиши пласман. Бразилци у три меча имају максималан учинак, а Србија два ремија и пораз, па су победе наших против Аустралије и Јапана императив како би се прошла група.

За разлику од прва два меча против Мађарске и Грче, вечерас је све кренуло како треба. Из првог играча више је стигао гол Филиповића, а убрзо из исте ситуације и погодак савеРанђеловића. Држали смо Бразилце под контролом  и ништа није слутило на драму у наставку меча. Прву четвртину смо решили у своју корист са 2:0, па ни примљени гол на поечтку другог квартала није деловао алармантно јер смо већ у следећем нападу дошли до 3:1 пошто је погодио Душан Мандић. А онда потоп…

Нешто се десило са нашим момцима, помисилили су да ће рутински привести меч крају. Прорадили су Врлић и Пероне, Ратко Рудић је нашпановао домаће ватерполисте да крену у борбу на све или ништа, а Слободан Соро је спустио ролетну некадашњим саиграчима.

Врлић је на центарској позицији правио велике проблеме нашима и низао њихова искључења, док је Пероне као напаст тукао споља. Пероне је смањио на 2:3, а потом асистоираоБашесу за изједначење девет секунди пре краја полувремена.

Ни велики одмор није пренуо наше момке, а Бразилци су заиграли још боље. Потпуно нас је стао шут, а Соро је у другом полувремену блистао на голу Бразила. Брзоплето су покушавали Филиповић и Прлаиновић, али је Соро бранио како год би наши шутирали. Његове одбеане су улиле додатну сангу Бразилцима, па је прво Гомеш погодио за прво вођствоРудићевог тима да би Врлић на 24 секунда пре краја треће четвртине постигао гол за великих 5:3. Било је јасно да су наши у великим проблемима…

А Соро је и у четвртом кварталу наставио да лупа рецке и брани све што би кренуло ка његовом голу. И коначно након 15 минута без гола, савладан је и Соро. Стефан Митровићје нашао пут до мреже и вратио наше Делфине у живот. Тај гол је скинуо тону притиска са наших леђа и вратио самопуздање нашим момцима, па је Гоцић на четири минута пре краја сјајно асистирао Никићу који погађа из прве са своје позиције. Уморили су се и Бразилци, па су светски и европски прваци кренули ка ономе што се чекало. Алексић је имао добар покушај, али је Соро13. одбраном продужио драму. Потом и 14. одбрана истом играчу минут и по пре краја. На нечију страну је морало да превагне. И превагнуло је… Било је 46 секунди до краја, истицао је напад Бразила и наши су скривили петерац. Бразилци такав поклон користе и Србији је остало само да покуша да дође до новог ремија… Није успела. 

Нешто не функционише, времена за поправку нема много. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар