OI: Šta je Srbima na ovim Igrama?! ''Delfini'' IZGUBILI od Brazila!

Problemima nema kraja, legionar Soro nosio Brazil do čudesne pobede nad Srbijom! Sa ovim Brazilom nema zezanja, idu na medalju! Debakl vaterpolista, Soro režirao poraz "delfina"! Vaterpolisti Srbije dotakli su dno, izgubili su od Brazila 6:5 (0:2, 3:1, 2:0, 1:2) i ugrozili plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara!

Ostali sportovi 11.08.2016 | 01:42
OI: Šta je Srbima na ovim Igrama?! ''Delfini'' IZGUBILI od Brazila!
Brazil pobedio Srbiju u vaterpolu! Pa još na Olimpijskim Igrama! Do pre godinu dana nezamislivo, ali večeras luda i šokantna realnost. Posle dva remija, naši Delfini su doživeli prvi poraz u Rio de Žaneiru. Predvođena sjajnim golmanom Slobodanom Sorom i trenerskom insistucijom Ratkom Rudićem, brazilska reprezentacija je ostvarila najveću pobedu u istoriji. U trećem kolu grupne faze, Brazilci su savladali svetske i evropske šampione 6:5, ostali na prvom mestu, ali i ostavili Delfinie u velikim problemima sa samo dva osvojena boda…

Kupovina trenerskog maga Rudića, našeg golmana Sora, kao i Vrlića i Peronea se očigledno ispostavila kao pun pogodak Brazilaca koji jurišaju na medalju na ovim Igrama. Posle ovoga više niko nema pravo da ih ne shvata najozbiljnije moguće. Oni su kandidat za najviši plasman. Brazilci u tri meča imaju maksimalan učinak, a Srbija dva remija i poraz, pa su pobede naših protiv Australije i Japana imperativ kako bi se prošla grupa.

Za razliku od prva dva meča protiv Mađarske i Grče, večeras je sve krenulo kako treba. Iz prvog igrača više je stigao gol Filipovića, a ubrzo iz iste situacije i pogodak saveRanđelovića. Držali smo Brazilce pod kontrolom  i ništa nije slutilo na dramu u nastavku meča. Prvu četvrtinu smo rešili u svoju korist sa 2:0, pa ni primljeni gol na poečtku drugog kvartala nije delovao alarmantno jer smo već u sledećem napadu došli do 3:1 pošto je pogodio Dušan Mandić. A onda potop…

Nešto se desilo sa našim momcima, pomisilili su da će rutinski privesti meč kraju. Proradili su Vrlić i Perone, Ratko Rudić je našpanovao domaće vaterpoliste da krenu u borbu na sve ili ništa, a Slobodan Soro je spustio roletnu nekadašnjim saigračima.

Vrlić je na centarskoj poziciji pravio velike probleme našima i nizao njihova isključenja, dok je Perone kao napast tukao spolja. Perone je smanjio na 2:3, a potom asistoiraoBašesu za izjednačenje devet sekundi pre kraja poluvremena.

Ni veliki odmor nije prenuo naše momke, a Brazilci su zaigrali još bolje. Potpuno nas je stao šut, a Soro je u drugom poluvremenu blistao na golu Brazila. Brzopleto su pokušavali Filipović i Prlainović, ali je Soro branio kako god bi naši šutirali. Njegove odbeane su ulile dodatnu sangu Brazilcima, pa je prvo Gomeš pogodio za prvo vođstvoRudićevog tima da bi Vrlić na 24 sekunda pre kraja treće četvrtine postigao gol za velikih 5:3. Bilo je jasno da su naši u velikim problemima…

A Soro je i u četvrtom kvartalu nastavio da lupa recke i brani sve što bi krenulo ka njegovom golu. I konačno nakon 15 minuta bez gola, savladan je i Soro. Stefan Mitrovićje našao put do mreže i vratio naše Delfine u život. Taj gol je skinuo tonu pritiska sa naših leđa i vratio samopuzdanje našim momcima, pa je Gocić na četiri minuta pre kraja sjajno asistirao Nikiću koji pogađa iz prve sa svoje pozicije. Umorili su se i Brazilci, pa su svetski i evropski prvaci krenuli ka onome što se čekalo. Aleksić je imao dobar pokušaj, ali je Soro13. odbranom produžio dramu. Potom i 14. odbrana istom igraču minut i po pre kraja. Na nečiju stranu je moralo da prevagne. I prevagnulo je… Bilo je 46 sekundi do kraja, isticao je napad Brazila i naši su skrivili peterac. Brazilci takav poklon koriste i Srbiji je ostalo samo da pokuša da dođe do novog remija… Nije uspela. 

Nešto ne funkcioniše, vremena za popravku nema mnogo. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar